Pohjois-Savossa siirrytään takaisin perustason maskisuositukseen – tätä se tarkoittaa

Maskinkäyttöä suositellaan edelleen myös tilanteissa, joissa turvavälien pitäminen on vaikeaa.

Kaisu Lötjönen

Pohjois-Savossa siirrytään kiihtymisvaiheen maskisuosituksesta takaisin perustason suositukseen. Asiasta päätti maanantaina alueellinen koronaepidemian torjunnan koordinaatioryhmä eli ns. koronanyrkki.

Jatkossa maskin käyttöä suositellaan seuraavissa tilanteissa: joukkoliikenteessä, koronavirustestiin hakeutuessa ja testitulosta odotellessa, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella sekä riskialueilta Suomeen saapuessa ja karanteeniin siirtyessä.

Kuitenkin myös perustasolla maskin käyttöä suositellaan kaikissa tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa eikä yli kahden metrin turvavälejä voida pitää.

Koronanyrkki kertoo tiedotteessa, että koska epidemia osoittaa edelleen laantumisen merkkejä ja rokotukset ovat edenneet, Pohjois-Savossa ei ole enää tarvetta ylläpitää kiihtymisvaiheen maskisuositusta.

Pohjois-Savossa koronatapausten ilmaantuvuus on edelleen laskusuunnassa ollen viimeisten kahden viikon aikana 7 / 100 000 asukasta. Positiivisten näytteiden osuus tutkituista on 0,27 prosenttia. Useina päivinä ei ole todettu yhtään uutta tapausta.

Pohjois-Savon 70 vuotta täyttäneistä asukkaista on rokotettu noin 90 prosenttia eli kaikki halukkaat ovat saaneet rokotuksen ja 65 vuotta täyttäneistä rokotuksen on saanut lähes 70 prosenttia.

Koronatilanne Savossa jatkuu rauhallisena – kolmen sairaanhoitopiirin alueella ei tilastoitu yhtään uutta tapausta

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut