Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lujatalolle ensimmäinen iso hirsihanke

Kuopiolainen Lujatalo on voittanut Tuusulaan rakennettavan lukio ja kulttuuritalo Monion urakan, yritys tiedottaa. Hirsirakenteinen koulu on Lujatalolle ensimmäinen iso puu- ja hirsirakentamisen kohde.

Hankkeen urakkasumma on noin 27 miljoonaa euroa. Rakentaminen alkaa kesällä 2021 ja hanke valmistuu kesällä 2023. Lujatalon kumppanina hankkeessa on Kontiotuote Oy.

Monio-monitoimitilan rakennuttaa Tuusulan kunta. Samaan rakennukseen yhdistetään muun muassa lukio, kansalaisopisto, taiteen perusopetus sekä Tuusulan opisto.

Rakennukseen tulee niin sanottu hybridirunko. Seinärakenteena käytetään hirttä. Kantava runko koostuu betonielementeistä, liimapuupilareista, teräspalkeista ja puisista laatoista.

– Monio-hanke on osoitus siitä, että olemme Lujatalossa aktiivisesti kehityksen mukana myös hankkeissa, joissa hiilineutraalisuus ja vähäpäästöiset materiaalit ovat rakennuttajille sekä käyttäjille tärkeä asia. Tällöin kyseeseen tulee usein puun merkittävä käyttäminen rakentamisessa, kommentoi hanketta Lujatalon työpäällikkö Tero Määttä.

Kuopiolainen Lujatalo Oy kuuluu Luja-yhtiöihin. Kontio on maailman suurin hirsirakennusten valmistaja.