Ravintolat saavat olla auki kaksi tuntia nykyistä pidempään Pohjois-Savossa helatorstaista alkaen

Ravintolarajoitukset lieventyvät Savossa. Tuire Punkki
Jerri Koskinen

Jerri Koskinen

Ravitsemisliikkeiden rajoitukset perustason alueilla eli myös Pohjois- ja Etelä-Savossa lieventyvät helatorstaista alkaen, tiedotti valtioneuvosto keskiviikkona.

Tuolloin anniskelu on sallittua kello 7–00 eli anniskella voi Pohjois-Savossa kaksi tuntia pidempään kuin nyt. Ravitsemisliikkeet saavat olla auki ravintola-asiakkaille klo 05–01 eli kaksi tuntia nykyistä pidempään.

Ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisätiloissa käytössä on puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa sisätiloissa käytössä on 75 prosenttia asiakaspaikoista. Asiakasmäärärajoitukset eivät koske Ahvenanmaan maakuntaa.

Lisäksi ravintoloissa asiakkaat on sisätiloissa ohjattava istumaan paikoillaan. Siten esimerkiksi karaoke ja tanssiminen sisätiloissa ovat yhä kiellettyjä.

Ulkoterasseilla jokaisella asiakkaalla pitää olla oma istumapaikka ja etäisyyksien pitämisestä on huolehdittava. Asiakaspaikkojen rajoitukset ja tanssikielto eivät koske ulkoterasseja.

Ravintolarajoitukset kevenevät helatorstaina – pahimmilla epidemia-alueilla anniskelua saa jatkaa ruokaravintolassa kaksi tuntia pidempään

Kommentoi

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut