Autiotalo ilmiliekeissä – Palokunta saapui paikalle nelivedolla – Palokunta pääsi testaamaan jotakin uutta

Nuotiosta maastoon levinnyt tulipalo työllisti helatorstaina Pohjois-Savon pelastuslaitosta. Innimari Hyvärinen
Aku-Pekka Mölsä

Aku-Pekka Mölsä

Nuotiosta heinikkoon levinnyt tuli sytytti noin 120 neliön autio-omakotitalon ja liiterin palamaan Palomäentiellä Iisalmessa helatorstaina aamupäivällä.

Palokunnan saapuessa paikalle autiotalo ja liiteri olivat täyden palon vaiheessa. Palokunnan tehtäväksi jäi suojata viereinen autiorakennus sekä estää tulen leviäminen metsään. Maastoa ehti palaa ainakin hehtaarin verran. Paloa oli sammuttamassa seitsemän yksikköä.

Alueen välittömässä läheisyydessä ei ole asutusta. Itse paikkakin on syrjässä, metsäautotiellä, josta on kilometrin verran isommalle tielle. Palokunnalle aiheutti ongelmia päästä kohteeseen, koska sinne ei ole kunnollista tietä.

– Uusilla nelivetoisilla autoilla pääsimme perille asti, päivystävä palomestari Harri Laukkanen kertoo.

Palopaikka sijaitsee Pörsänmäen kylän suunnalla.

Paikalla olleet nuotiontekijät menivät omalla autollaan opastamaan palokuntaa kohteeseen. Henkilövahinkoja ei tulipalossa sattunut. Sammutustyöt kestävät iltaan saakka.

Laukkanen muistuttaa, että avotulta ei pidä nyt tehdä ulkona lainkaan.

– Keli on lämmin ja kevättuuli kuivattaa maastoa nopeasti. Kun kuumat kekäleet hyppäävät tuulen mukana maastoon, se syttyy heti. Leviäminen on erittäin voimakasta.

Tuli lähti käsistä Ylä-Savossa – "Meillä kävi tuuri"

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut