Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuopion kesämatkailu saa lisää ytyä kesäkuun lopusta alkaen, kun Hop-On Hop-Off -bussi ja -laiva alkavat liikennöidä kaupungissa

Hop-On Hop-Off -bussi ja -laiva aloittavat liikennöinnin Kuopiossa juhannuksen jälkeen 28. kesäkuuta alkaen.

Linja-auto liikennöi kahden tunnin välein ja laiva kahdesti päivässä esimerkiksi Bellanrantaan tai Rauhalahden matkailukeskukseen. Bussi liikennöi matkailusesonkeina, eli kesällä ja syyslomalla 2021 ja 2022, joululomalla 2021 ja talvilomalla 2022.

Linja-auton lähtö- ja päätepysäkit sijaitsevat kaupungintalon edustalla. Noin puolentoista tunnin matka kulkee reittiä Kauppatori–Matkustajasatama–Väinölänniemi–Sokos Hotel Puijonsarvi–Kylpylähotelli Rauhalahti–Matkailukeskus Rauhalahti–ortodoksinen kirkkomuseo Riisa–Matkailukeskus Kuopion Saana–Kauppatori–Kuopion Matkakeskus Portti–Puijo–Matkakeskus–Kauppatori.

Reitin varrella olevat pysäkit merkitään Hop-On Hop-Off -tunnuksin, linja-auton teippaukset ovat teeman mukaisia. Laivan tunnistaa Hop-On Hop-Off -lakanoista, jotta ne erottuvat selkeästi muista vastaavista kulkuvälineistä.

Hanke on Pohjois-Savon liiton (EAKR), kuopiolaisten matkailuyrittäjien, Kuopion kaupungin ja Savonia-ammattikorkeakoulun rahoittama yhteishanke, jolla parannetaan kuopiolaisten matkailukohteiden saavutettavuutta. Savonia-ammattikorkeakoulu toimii hankkeen hallinnoijana.