Kansallismuseo avaa ovensa maanantaina – uusi näyttely kyseenalaistaa Suomen tarinoita

Helsingissä sijaitseva Kansallismuseo avaa ovensa maanantaina 17. toukokuuta puolen vuoden sulkuajan jälkeen kahdella näyttelyllä. Toistaiseksi pysyväksi tarkoitettu Toista maata -näyttely kertoo Suomen alueesta keskiajalta autonomian ajan loppuun. Uusimman tutkimustiedon ja sisällönesittämisen keinoin tuotettu näyttely perehtyy ideoiden ja vaikutteiden virtauksiin Suomen alueella ajanjaksona 1100–1917.

Näyttelyssä menneisyyttä ei esitetä vain yhtenä aikajanana, vaan tuttuja tarinoita kyseenalaistetaan ja historiallisia käänteitä ja valtaa tulkitaan tavallisen ihmisen näkökulmasta.

Kesän vaihtuvana näyttelynä nähdään Isä ja poika – Sami Parkkisen valokuvia. Näyttely kertoo lapsen maailmasta, jonka aikuinen näkee herkästi keskeneräiseksi, mutta joka on lapselle koko ajan valmis. Näyttely on esillä syyskuun alkuun asti.

Suomen kansallismuseon museoista ja linnoista avoinna ovat jo Savonlinnan Olavinlinna, Suomen merimuseo ja Langinkosken keisarillinen kalastusmaja Kotkassa sekä Louhisaaren kartanolinna Askaisissa.

Urho Kekkosen kotina tunnettu Tamminiemi avautuu keskiviikkona 19. toukokuuta, samoin Kirkkonummella toimiva Hvitträsk. Hämeen linna avautuu 28. toukokuuta ja Seurasaaren ulkomuseo avautuu kesäkuun ensimmäisenä päivänä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut