Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kalassa ollut mies menehtyi kotirantaansa Kaavilla

Iäkäs kalastuksen harrastaja menehtyi Kaavilla sunnuntaina aamupäivällä. 82-vuotias mies oli lähtenyt lähijärvelleen veneellä kokemaan katiskoita, kun hän jostain syystä horjahti ja putosi veden varaan.

Onnettomuus sattui Kaavin kaakkoisella maaseutualueella.

Mies huusi apua. Hänen läheisensä kuuli avunhuudot ja hälytti rannalta apua. Mies yritti itse uida rantaan, mutta hänen voimansa loppuivat kesken.

Pelastuslaitoksen pintapelastajat löysivät menehtyneen miehen noin kolmen metrin syvyydestä noin 15 metrin päästä rannasta. Hänen auttamisekseen ei ollut enää mitään tehtävissä.

Tänä vuonna kaikki hukkumiskuolemat tutkii myös Onnettomuustutkintakeskus, joka tekee tämän vuoden ajan teematutkintaa vesillä sattuneista kuolononnettomuuksista.

Tilastokeskuksen mukaan Suomessa hukkuu vuosittain noin 130-200 henkilöä. Hukkumisturmien tilastoinnissa on kuitenkin viiveitä ja ongelmia, joten siksi Onnettomuustutkintakeskus selvittää asiaa.