Pääsykokeet lähestyvät: Savonia jakaa valintakokeet neljääntoista sessioon – Itä-Suomen yliopisto noudattaa kansallisesti yhteisesti sovittuja ohjeita

Ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin haki kevään toisessa yhteishaussa 157 800 hakijaa.

Savonia-ammattikorkeakoulu järjestää valintakokeet Kuopiossa Microkadun kampuksella touko–kesäkuun vaihteessa. Kokeet on hajautettu seitsemälle eri arkipäivälle neljääntoista eri koekertaan.

– Tällä kokeiden hajauttamisella varmistetaan se, että kokeissa voidaan huomioida turvavälit. Aamupäivän kokeen tekijät ovat jo poistuneet kampukselta, kun iltapäivän kokeen tekijät saapuvat, kertoo opiskelijapalvelujohtaja Anne Koskela Savonian tiedotteessa.

Microkadun kampukselle mahtuu kerralla tuhansia opiskelijoita. Koepäivien aikana kampuksella on vain kokeiden valvojat ja korkeitaan 200 hakijaa kerrallaan kokeessa. Hakijat on jaoteltu ennakkoilmoittautumisen perusteella väljästi koetiloihin. Yhdessä tilassa on korkeintaan 23 hakijaa koetilan koosta riippuen.

Itä-Suomen yliopistossa pääsykokeet toteutetaan samanlaiset turvallisuustekijät huomioiden kuin muissakin yliopistoissa.

– Kaikki korkeakoulut ovat tehneet yhteistyössä pääsykoejärjestelyihin tiettyjä järjestelyitä. Noudatamme kansallisesti yhteisesti sovittuja ohjeita, Itä-Suomen yliopiston opinto- ja hakijapalveluiden päällikkö Erja Widgrén-Sallinen sanoo.

Henkilökunta käyttää visiiriä tai maskia sekä suojahanskoja. Hakijat otetaan vastaan tietyllä kokoontumispaikalla ja heidät saatetaan koepaikalle. Yliopisto tarjoaa opiskelijoille tarvittaessa maskit.

– Koetilanteissa toimitaan kahden metrin etäisyydellä. Meillä on kaikki salit käytettävissä Kuopiossa ja Joensuussa.

Pääsykoeruljanssi kestää noin kolmesta neljään viikkoa aina kesäkuun puolen välin tienoille asti. Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta kaikki kokeet järjestetään paikalla.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut