KuPS-legenda Markku Hyvärinen on poissa

Markku Hyvärinen menehtyi maanantaina. Tuire Punkki
Kari Haavisto

Kari Haavisto

Kuopion Palloseuran legenda Markku Hyvärinen menehtyi maanantaina Kuopiossa pitkään sairastettuaan. Hyvärinen oli kuollessaan 78-vuotias.

Hyvärinen on KuPSin historian valovoimaisimpia tähtiä toimittuaan seurassa monella vuosikymmenellä useissa eri rooleissa. Hän voitti pelaajana Suomen mestaruuden kasvattajaseurassaan vuonna 1966, jolloin hän valtasi myös SM-sarjan maalikuninkuuden 16 maalilla.

Joukkueenjohtajana Hyvärinen rakensi KuPSista Suomen ykkösjoukkueen 1970-luvulla, jolloin seura voitti kaksi Suomen mestaruutta ja kolme hopeaa Hyvärisen, valmentaja Martti Räsäsen ja maalitykki Olli Rissasen johdolla.

Vaikeina vuosina Hyvärinen kutsuttiin useaan otteeseen pelastamaan KuPSia. Syksyllä 1989 Hyvärinen luotsasi KuPSin Suomen cupin voittoon Olli Rissasen kanssa. Hyvärinen osallistui seuran pelastustalkoisiin varapuheenjohtajana 1990-luvun vaikeina vuosina, kun seura oli suurissa taloudellisissa vaikeuksissa.

Hyvärinen oli tunnettu henkilö Savossa myös siviilityönsä puolesta. Hän teki pitkän päivätyön Savon Sanomissa. Hyvärinen pestattiin Savon Sanomien levikkipäälliköksi vuonna 1966 ja hän jäi eläkkeelle vuonna 2002.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut