Mies sumutti jotain sumutetta sivullisten päälle Kuopion Valkeisenlammella

Valkeisenlammesta on tullut lämpiminä kesäiltoina Kuopion keskustan suosituin illanviettopaikka. Poliisin tutkintaa on päätynyt useitakin pahoinpitelyjäkin illanvietoista. Kuvan henkilöt eivät liity keskiviikkoillan tapaukseen. Aake Roininen

Asta Tenhunen

Poliisi pyytää havaintoja nuoresta miehestä, jonka epäillään sumuttaneen jotain kaasua kahden itselleen vieraan ihmisen päälle Kuopion keskustassa keskiviikkoiltana.

Poliisin mukaan toistaiseksi ei ole varmuudella tiedossa, mistä sumutteesta oli kyse.

Poliisi sai ensimmäinen hälytyksen noin kello 19.30 Kauppakadulle lähelle Sairaalakatua. Nuori mies oli vaatinut uhrilta, toiselta nuorelta mieheltä, ensin sähköpotkulautaa käyttöönsä. Hän ei kuitenkaan saanut sitä.

Sen jälkeen nuori mies sumutti uhrin kasvoille jotain ja poistui Sairaalakatua pohjoiseen päin eli teatterin ja poliisiaseman suuntaan.

Vähän myöhemmin poliisille tuli uusi hälytys Valkeisenlammelta.

Lammen rannalle oli tullut porukka nuoria aikuisia Sairaalakadun uusien asuintalojen puolelta.

Noin kymmenhenkiselle porukalle oli tullut riitaa rannalla jo olleiden ihmisten kanssa niin, että porukassa ollut nuori mies oli lyönyt yhtä naista eri puolille kehoa. Lisäksi mies sumutti naisen kasvoille jotain sumutetta.

Teon jälkeen porukka poistui lammen pohjoispuolen kautta kohti leikkipuistoa, joka sijaitsee Valkeisenlammen länsirannalla.

Poliisi epäilee, että molemmissa teoissa kyse on voinut olla samasta tekijästä.

Poliisi pyytää havaintoja noin 20-vuotiaasta miehestä, joka on hoikka ja noin 180 senttiä pitkä. Keskiviikkoiltana hänellä oli yllään vaalea t-paita ja shortsit. Hän oli tapahtumien aikaan voimakkaasti päihtynyt.

Havainnot tai vihjeet tekijästä voi ilmoittaa vihjesähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai puhelimeen 0295 415 232.

Molempien uhrien vammat jäivät lieviksi. Poliisi tutkii tekoja pahoinpitelyinä, mutta rikosnimikkeet voivat muuttua vielä tutkinnan aikana.

Kommentoi

Mainos: PeeÄssä

Yhdessä tehdään ja yhdessä onnistutaan

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut