Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Neljä uutta koronatartuntaa Essoten alueella – Mikkelin tilanne lähellä kiihtymisvaihetta

Keskiviikon jälkeen Essoten alueella on todettu neljä positiivista koronatestien tulosta. Kolme tartunnoista liittyy aiempiin tartuntaketjuihin ja yhden lähde on todennäköisesti ulkomailla.

Sairaalahoitoon on myös joutunut potilaita. Essoten terveyspalvelut on kohdentanut lisähenkilöstöä koronatilanteen hoitamiseen, mikä voi näkyä yksittäisille asiakkaille vastaanottoaikojen siirtoina.

Mikkelin ilmaantuvuusluku on noussut jo yli 40/100 000 asukasta viimeisen kahden viikon aikana.

– Mikkelin tilanne alkaa lähestyä kiihtymisvaihetta. Lähipäivät osoittavat, ovatko karanteenit ja muut taudin leviämisen torjuntatoimet onnistuneet. Voimme myös itse kukin vaikuttaa tilanteeseen vähentämällä sosiaalisia kontakteja ja noudattamalla hygieniaohjeita, Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä toteaa tiedotteessa.

Lähestyvän päättäjäisjuhlien kauden johdosta Essote on julkaissut videomuodossa tarkistuslistan juhlien järjestäjille. Katso video täältä.

– Lyhyesti sanottuna juhlat on syytä järjestää mieluusti ulkona ja jakaa kävijät maksimissaan 10-15 henkilön vuorollaan käyvien porukoihin. Seniorivieraat on syytä kutsua erikseen. Käsihygieniasta ja turvaväleistä tulee huolehtia tarkasti, pandemiapäällikkö Hans Gärdström sanoo.