Urho Kekkonen herää henkiin lisätyn todellisuuden kautta – Lepikon torppa avautuu yleisölle pian uudella tavalla

Pielavedellä sijaitseva Lepikon torppa kesäkuun alussa uudella tavalla eloon, kun Urho Kekkoseen ja hänen elämäänsä pääsee tutustumaan virtuaalikierroksella.

Kehitysyhtiö SavoGrown on aiemmin tehnyt aluekehittämishankkeissa AR-polkuja Rautalammille, Suonenjoelle ja Keiteleelle.

Nyt myös Pielavedellä otetaan käyttöön lisätty todellisuus tunnetussa matkailukohteessa.

Urho Kekkosen kierrokseen kuuluu viisi taulua, joista jokainen sisältää tarinan Kekkosen elämästä hänen itsensä kertomana. Kekkosen herättää henkiin Varkauden kaupunginteatterin johtaja ja näyttelijä Kari Suhonen. Tarinat taulujen takana on koonnut presidentin elämään perehtynyt käsikirjoittaja Pekka Laasonen ja videotuotannosta vastaa Jere Lahti OuWau Design & Productionsista. Toteutuksessa on ollut mukana Lepikko säätiö ja Urho Kekkosen arkisto.

– Urho Kaleva Kekkonen on henkilönä kiinnostava ja hänen tarinansa on saatu hienolla tavalla elämään. Matkailutuotteena tämä on loistava – se toimii sekä omatoimisesti kierrettävänä tutustumiskohteena että myös ryhmille suunnattuna opastettuna tuotteena. Lakeland 2 -hankkeessa tästä tullaan tekemään matkailutuote myös kansainvälisille markkinoille, lupaa Lakeland hankkeen projektipäällikkö Sari Hyttinen tiedotteessa.

Kierrokselle tarvitsee mukaan älypuhelimen ja Salmi -mobiilisovelluksen. Lisätyn todellisuuden toteutuksesta vastaa kuopiolainen Salmi Platform.

Mainos: K-Supermarket Portti

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut