THL: Savossa vain yksi uusi koronatartunta – koko maassa todettu 121 uutta tapausta

THL:n mukaan Suomessa todettiin sunnuntaina 121 koronavirustartuntaa. Niistä vain yksi on Savosta. Silja-Riikka Seppälä
Janne Niiranen

Janne Niiranen

Savossa on tilastoitu sunnuntaina vain yksi uusi koronatartunta. Uusi tapaus on Etelä-Savon sairaanhoitopiirissä Mikkelissä.

Pohjois-Savossa uusia tartuntoja ei ole todettu. Itä-Savon alueella uusia tapauksia ei ole raportoitu yli kahteen viikkoon.

Koronatilanne Pohjois-Savossa: Lue täältä maakunnan tuoreimmat tiedot

Koko Suomessa on raportoitu 121 uutta koronavirustartuntaa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n mukaan maassa on todettu kahden viikon aikana 2 799 koronavirustartuntaa, mikä on 156 vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana, jolloin tartuntoja todettiin 2 955.

Valtaosa kahden viikon tartunnoista eli 1 300 on todettu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä Husissa, jossa myös asuu suuri osa Suomen väestöstä. Varsinais-Suomessa todettiin lähes 300 tartuntaa ja Päijät-Hämeessä liki 200.

Väkilukuun suhteutettuna koronaviruksen ilmaantuvuusluku, eli tartuntojen määrä kahdessa viikossa 100 000 asukasta kohden, on selvästi suurin Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä, jossa se oli 218. Edellisellä kahden viikon tarkastelujaksolla ilmaantuvuusluku oli 8. Koska ilmaantuvuusluku lasketaan väkiluvun perusteella, Keski-Pohjanmaalla ilmaantuvuuden suureen nousuun riitti koronatapausten kahden viikon määrän kasvu 6 tapauksesta 168 tapaukseen.

Yli sadan ilmaantuvuuslukuun pääsevät vain Kanta-Hämeen (109) ja Päijät-Hämeen (105) sairaanhoitopiirit. Koko maan ilmaantuvuusluku on 51.

Tartuntojen viikkomäärät ovat nyt suunnilleen samalla tasolla kuin viime vuoden loka–marraskuun vaihteessa, eli noin 1 400–1 500 viikkotartunnan luokkaa. Tautihuipusta on tultu tuntuvasti alaspäin, sillä pahimmalla tähänastisella viikolla maaliskuun alkupuoliskolla tartuntoja kirjattiin yli 4 900.

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on Suomessa todettu pandemian aikana 91 526.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut