Koronan ilmaantuvuus on Pohjois-Savossa matalalla tasolla – Koronanyrkki suosittaa käyttämään maskia tarpeen niin vaatiessa

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirissä koronan ilmaantuvuus on edeltävän kahden viikon ajalta 7,4 /100 000 asukasta, alueellinen koronaepidemian torjunnan koordinaatioryhmä eli koronanyrkki tiedottaa.

Positiivisten testien osuus kaikista testeistä on 0,33 prosenttia. Joukkoaltistumisia ei ole Pohjois-Savossa todettu eikä tartunnan jäljityksessä ole ollut ongelmaa. Myös rokotukset etenevät alueella.

Voimassa olevat alueelliset suositukset säilyvät alueella ennallaan. Valtakunnallisten suositusten ja rajoitusten lisäksi Pohjois-Savon sairaanhoitopiirissä ei ole voimassa lisärajoituksia.

Koronanyrkki suosittaa maskin käyttöä edelleen muun muassa joukkoliikenteessä.

Perustasolla kasvomaskia on kuitenkin hyvä käyttää aina tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa eikä kahden metrin turvavälin pitäminen onnistu.

Koronatestiin tulee edelleenkin hakeutua pienissäkin oireissa ja karanteeniohjeita tulee noudattaa.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu yli 50 henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut