Valvova viranomainen iski ravintoloihin, kuopiolaiskuppila joutuu sulkemaan biljardipöydän

Itä-Suomen aluehallintovirasto teki toukokuussa valvontaiskuja alueensa ravintoloihin ja löysi niiden toiminnassa huomautettavaa. Avi muun muassa määräsi kolmessa paikassa biljardipöydän suljettavaksi. Yksi näistä paikoista oli Kuopiossa.

Lisäksi tartuntatautilain mukaisia suunnitelmia sekä tiivistelmä asiakkaille puuttui vielä kokonaan seitsemästä paikasta, ja suunnitelmien päivittämisestä annettiin ohjausta kuuteen ravintolaan.

Yhdessä paikassa rikottiin liikkumisrajoituksia, ja valvontakäynnillään avi antoi määräyksen tilanteen korjaamiseksi välittömästi. Varsinaisia rangaistuksia 37 ravintolaan kohdistuneessa valvontaiskussa ei annettu.

Avi muistuttaa, että valtioneuvoston asetuksen mukaisesti ravintoloiden sisätiloissa liikkuminen on rajoitettua, minkä vuoksi asiakkaat eivät paikoillaan istuen voi harjoittaa muun muassa tanssia, pelata biljardia, keilata, heittää dartsia, siirtyä pelikoneelle pelaamaan tai karaoke-esiintymispaikalle laulamaan. Asetus on voimassa kesäkuun loppuun saakka.

Itäsuomalaisissa ravintoloissa oli tehty asioita myös oikein. Käsien desinfiointimahdollisuus oli tarjolla kaikissa paikoissa ja siivousta oli tehostettu. Myös aukiolorajoitukset olivat kaikissa tarkastetuissa kohteissa tiedossa.

Haasteelliseksi henkilökunnan mielestä koettiin varsinkin nuorten aikuisten suosimissa paikoissa se, että asiakkaat ohjataan istumaan istumapaikoilleen ja asiakkaiden pitää myös pysyä omalla paikallaan ravintolassa asioimisen aikana.

Suunnitelmiin liittyvien puutteiden osalta avin tarkastajat antoivat ohjausta suunnitelmien tekemiseen sekä istumapaikkojen järjestämiseen ohjeiden mukaisesti. Avi seuraa puutteiden korjaamista jälkitarkastuksilla.

– Ravintoloissa on jonkin verran havaittavissa koronaväsymystä. Tilanne on erittäin haasteellinen ravintolahenkilökunnalle, tiivistää elinkeinovalvontayksikön päällikkö Jarmo Ruusu Itä-Suomen aluehallintovirastosta.

Etusivulla nyt

Mainos: Skanska Talonrakennus Oy

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut