Finnpulp vaatii KHO:ta purkamaan Kuopion tehtaan kielteisen ympäristölupapäätöksen

Kuopion Sorsasaloon biotuotetehdashanketta suunnitteleva Finnpulp Oy on jättänyt purkuhakemuksen Korkeimpaan hallinto-oikeuteen (KHO) tiistaina 25.5. Finnpulp vaatii tehdashankkeen ympäristölupaa koskevan kielteisen päätöksen purkua ja ympäristöluvan välitöntä antamista pääosin KHO:n vähemmistön hyväksymin lupaehdoin tai ainakin asian uudelleen käsittelyä.

– Haemme kielteisen päätöksen purkua ja myös ympäristöluvan myöntämistä meille KHO:n vähemmistön hyväksymin lupaehdoin. Hehän lisäsivät sinne tiettyjä ehtoja. Laissa määritetään ne edellytykset, millä tällaiseen purkuun voidaan mennä. Meidän käsityksemme mukaan ne edellytykset täyttyvät, Finnpulpin toimitusjohtaja Martti Fredrikson selvittää.

Yhtiön näkemyksen mukaan KHO:n 19.12.2019 tekemä hylkäävä päätös Vaasan hallinto-oikeuden vahvistamasta ympäristöluvasta perustui katselmusta ja asian selvittämistä koskevaan menettelyvirheeseen sekä siihen liittyvään luvan mahdolliseen määräaikaisuuteen. Lisäksi yhtiö katsoo päätöksen perustuneen ympäristönsuojelulain virheelliseen tulkintaan koskien epävarmuuden käsitettä.

Fredrikson uskoo, että purkuhakemuksella on mahdollisuus menestyä.

– Ilman muuta olemme luottavaisia, sen takia tähän ollaan menty. Yhtiössä ollaan tehty työtä tämän analysoinnin eteen ja katsotaan, että tämä on luontevin tapa edetä. Katsomme, että tämän on järkevin tie meille.

Hän ei lähde arvioimaan, kuinka kauan asian käsittelemiseen voi mennä.

– Tämä on täysin KHO:n käsissä, en osaa arvioida, kuinka pitkät käsittelyajat heillä on.

Finnpulp on uusinut Kuopion kaupungin kanssa aiemmin tehdyn esisopimuksen tehtaan tontista.

Professori pitää Finnpulpin liikettä hyvin poikkeuksellisena: "Yhtiö käyttää tässä nyt oikeudellisesti viimeisen korttinsa"

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut