Kokoontumisrajoitukset höllentymässä – Pohjois-Savossa saattaa jo pian pystyä järjestämään sisätiloissa yli 50 hengen tapahtumia

Vaikka koronarajoituksia ollaan höllentämässä, on käsihygieniasta huolehtiminen edelleen tärkeää muistaa. Zigres/ Mostphotos
Jaakko Muilu

Jaakko Muilu

Voimassa oleva 50 henkilön kokoontumisrajoitus puretaan Pohjois-Savossa mahdollisesti jo kesäkuun alkupuolella, kertoo KYSin johtajaylilääkäri Antti Hedman, Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueellisen koronaepidemian torjunnan koordinaatioryhmän eli koronanyrkin puheenjohtaja.

Mikäli linjaus menee eteenpäin, voisi Pohjois-Savossa mahdollisesti järjestää jo ensi viikonloppuna yli 50 hengen tapahtumia myös sisätiloissa.

Linjaus liittyy Sosiaali- ja terveysministeriön päivitettyyn ohjeistukseen, jonka mukaan perustason alueilla rajoituksia ja suosituksia loivennetaan.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri antaa oman lausuntonsa kokoontumisrajoituksen mahdollisesta poistamisesta keskiviikkoon mennessä.

Sairaanhoitopiirin lausunnon jälkeen päätökset kokoontumisrajoituksista tekee Itä-Suomen aluehallintovirasto.

Yleisötilaisuuksia järjestettäessä on tärkeää, että tilaisuuden koronaturvallisuudesta on etukäteen selkeä suunnitelma.

Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) on tuoreeltaan päivittänyt ohjeistustaan koronatartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksien ja kokoontumisia järjestettäessä.

– Niihin on kaikkien tilaisuuksia järjestävien hyvä tutustua, ohjeet löytyvät helposti OKM:n kotisivuilta, Hedman toteaa.

Mahdollisista kokoontumisrajoituksien muutoksista huolimatta Hedman suosittelee, ettei viikonlopun valmistujaisjuhlia järjestettäisi kovin suuren porukan kesken.

– Hyvä keino on järjestää juhlat esimerkiksi porrastetusti, Hedman kertoo.

Hedmanin mukaan tärkeää kaikkien tapahtumien järjestämisessä on edelleenkin huolehtia koronaturvallisuudesta.

– Osallistutaan vain terveenä ja huolehditaan käsihygieniasta sekä turvaväleistä.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirissä koronaviruksen ilmaantuvuus on edeltävän kahden viikon ajalta 8,6 /100 000 asukasta.

Positiivisten testitulosten osuus on 0,29 prosenttia.

Uusia joukkoaltistumisia ei ole todettu eikä tartunnan jäljityksessä ole ollut ongelmaa. Myös rokotukset etenevät suunnitellusti.

Alueellinen koronayhteistyöryhmä muistuttaa, että myös perustasolla kasvomaskia on edelleenkin hyvä käyttää aina tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa eikä turvavälin pitäminen onnistu.

Myös koronatestiin tulee edelleenkin hakeutua pienissäkin oireissa ja karanteeniohjeita tulee noudattaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut