Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuopio porrastaa kuohuttaneita tonttivuokrien korotuksia, mutta vain tietyillä ehdoilla – uusi maksukäytäntö maksaa vuokralaiselle enemmän

Kuopio porrastaa aiemmin tänä vuonna kaupungin asuntotontteja vuokraavien kaupunkilaisten kuohuttaneita vuokrankorotuksia.

Yli kaksinkertaiseksi nousevasta tonttivuokrasta annetaan 30 prosentin alennus neljän vuoden ajan.

Yli nelinkertaiseksi nousevasta vuokrasta saa neljän vuoden ajan 40 prosentin alennuksen, jonka jälkeen alennus on 20 prosenttia seuraavan kolmen vuoden ajan.

Yli kuusinkertaiseksi nousevissa vuokrissa alennus on 50 prosenttia ensimmäiseltä neljältä vuodelta ja 25 prosenttia seuraavan kolmen vuoden ajalta.

Kuopion tonttivuokrien koville korotuksille armonaikaa – "Tämä on ymmärrettävästi iso ja vaikea asia"

Porrastusten edellytys on, että vuokrasopimus tehdään välittömästi edellisen sopimuksen jatkoksi samalla vuokraoikeuden haltijalle. Uudet tonttihinnat koskevat tontin vuokralaisia vasta sitten, kun vuokrasopimus pitää uusia tai vuokralainen haluaa ostaa tontin omakseen.

Omakotitonttien arvo määräytyy aluehinnan ja tontin pinta-alan perusteella. Kerros- ja rivitalotonttien arvo määräytyy pääsääntöisesti rakennusoikeuden aluehinnan ja asemakaavan mukaisen rakennusoikeuden perusteella.

Asuntomarkkinatoimijat, joille tontit täytyy lain mukaan vuokrata markkinahinnalla, eivät voi saada alennuksia.

Kaupunki myös muuttaa vuokranmaksua. Aiemman yhden tai kahden erään tonttivuokran voi maksaa ensi vuoden alusta alkaen myös neljässä erässä. Kaupunki lisää kaikkiin laskuihin viiden euron maksutapalisän, jos maanvuokran maksaa useammassa kuin yhdessä erässä.

Kuopion kaupunginhallituksen puheenjohtajisto ei kyseenalaista vuokratonttien hintojen moninkertaistamista - "Porrastus olisi paikallaan"

Kuopiolainen omakotiasuja pelkää, että korotukset tehdään harvojen halpojen tonttien perusteella: "Normaalimpana esimerkkinä voin kertoa oman tonttimme vuokran, joka on...."

Kuopio alkaa periä vuokratonteistaan moninkertaista hintaa entiseen verrattuna

Kuopiossa tonttien vuokriin voi tulla jopa 5-kertainen korotus: suurimmat muutokset vanhoille alueille