Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pohjois-Savon festarikesä pelastettu – Yleisörajoitukset poistuvat

Itä-Suomen aluehallintovirasto (avi) on linjannut, ettei yleisten kokousten ja yleisötilaisuuksien rajoittamista Pohjois-Savon maakunnassa enää jatketa.

Päätös astuu voimaan 2. kesäkuuta kello 17.

Itä-Suomen aluehallintoviraston linjaus perustuu sairaanhoitopiirien antamaan arvioon alueellista epidemiatilanteesta.

Tämän arvion perusteella Itä-Suomen aluehallintovirasto on katsonut, ettei yleisten kokousten ja yleisötilaisuuksien rajoittaminen sen toimialueella ole enää välttämätöntä.

Etelä-Savon sairaanhoitopiirin osalta voimassa olevat yleisörajoitukset jatkuvat.

Vaikka Etelä-Savon sairaanhoitopiirin kuntien alueilla epidemia on perustasolla, arvioitiin tilanne epävakaampana, ja alueen arvion mukaan voimassa olevat rajoituspäätökset ovat edelleen aiheellisia.

Rajoituksien purkamisesta huolimatta tulee yleisötilaisuuden järjestäjällä olla edelleen selvitys siitä, miten järjestäjä varmistaa tilaisuuden terveysturvallisuuden.

Tapahtumajärjestäjiä siis velvoitetaan edelleen huolehtimaan riittävistä hygieniakäytännöistä, kuten mahdollisuuksista käsien puhdistamisen sekä riittävien etäisyyksien ylläpitämiseen.

Mikäli alueellinen epidemiatilanne muuttuu huonompaan suuntaan, arvioi aluehallintovirasto kokoontumisrajoitusten perusteita uudestaan.