Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savossa yksi uusi koronatartunta – tilanne parantunut viime viikon aikana

Kuopiossa on tänään kolmas päivä peräkkäin ilman rekisteröityjä koronatartuntoja. Kuopion kaupunki tiedotti uusista tartunnoista viimeksi maanantaina, jolloin niitä oli kolme. THL on rekisteröinyt koko Savon alueelta tänään yhden uuden tartunnan, Itä-Savon sairaanhoitopiiristä Enonkoskelta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n mukaan koronatilanne on parantunut selvästi viimeisen viikon aikana. Viime viikolla uusia tapauksia todettiin 877, mikä on yli 400 tapausta vähemmän kuin edellisellä viikolla.

Viime viikolla tehtiin yli 120  000 koronavirustestiä, mikä on samaa tasoa kuin edellisellä viikolla. Positiivisten näytteiden osuus pienentyi, sillä niiden osuus oli 0,7 prosenttia. Viimeksi positiivisten näytteiden osuus kaikista otetuista näytteistä on ollut alle prosentin syyskuussa 2020 ennen epidemian kiihtymistä.

Koronarokotukset ovat edenneet hyvin. Koko maassa kaikista yli 16-vuotiaista noin 54 prosenttia on saanut yhden rokoteannoksen.

THL: Koronatilanne on parantunut selvästi viime viikon aikana – koronarokotteen ensimmäisen annoksen saanut vajaat 46 prosenttia suomalaisista