Salla Simukka ja Linda Bondestam ehdolla Astrid Lindgrenin muistopalkinnon saajiksi

Salla Simukka. Hanna Puropudas
Iikka Taavitsainen

Iikka Taavitsainen

Lasten- ja nuortenkirjallisuutta edistävä IBBY Finland, Suomen kirjastoseura ja Lastenkirjainstituutti ovat valinneet kirjailija Astrid Lindgrenin muistopalkinnon eli Alma-palkinnon ehdokkaiksi Suomesta kirjailija Salla Simukan ja kirjailija-kuvittaja Linda Bondestamin. Palkinnon arvo on viisi miljoonaa kruunua eli noin 500 000 euroa.

Kirjailija-kuvittaja Linda Bondestam. Cata Portin

Palkinto jaetaan vuosittain yhdelle tai useammalle henkilölle. Palkintoperusteina ovat muun muassa teosten korkeatasoinen laatu ja tuotanto, joka on toteutettu Astrid Lindgrenin hengessä, tiedotteessa kerrotaan. Kyseessä on yksi maailman suurimmista lasten- ja nuortenkirjapalkinnoista. Ruotsin hallituksen perustamaa palkintoa on jaettu vuodesta 2002 lähtien.

Salla Simukka (s. 1981) teosten käännösoikeuksia on myyty yli 52 maahan. Linda Bondestam (s. 1977) on yksi Suomen palkituimmista ja kansainvälisestikin menestyneimmistä lastenkirjailijoista.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut