Korona söi Teoston korvauksia – kesäkuussa jaossa rahaa viisi miljoonaa euroa viime vuotta vähemmän: "Tulevien korvausten kannalta olisi erittäin tärkeää saada kesäkausi konserttien ja keikkojen osalta käyntiin kaikkialla maassa"

Teosto tilittää kesäkuussa noin viisi miljoonaa euroa vähemmän musiikintekijöille kuin viime vuoden kesäkuussa. Katja Juurikko
Iikka Taavitsainen

Iikka Taavitsainen

Teosto tilittää kesäkuussa 21,3 miljoonaa euroa säveltäjille, sanoittajille, sovittajille ja musiikkikustantajille. Summasta 8,3 miljoonaa euroa menee kotimaisille musiikintekijöille, loput ulkomaalaisille tekijöille, joiden musiikkia on esitetty Suomessa.

Teoston kesäkuun 2021 tilitys on noin viisi miljoonaa euroa pienempi kuin kesäkuussa 2020. Tähän on syynä julkisesta esittämisestä eli konserteista, festivaaleilta ja livekeikoista sekä näyttämöiltä ja teatterielokuvista koronapandemian vuoksi kerätyt normaalia pienemmät korvaukset.

– Tekijänoikeuskorvausten tilitykset tulevat aina jonkin verran jälkijunassa ja koronatilanne näkyy niissä pahiten vasta tänä vuonna. Kriisi myös kestää musiikkialalla vielä pitkään sen jälkeen, kun muu yhteiskunta on palannut normaaliin. Tulevien korvausten kannalta olisi erittäin tärkeää saada kesäkausi konserttien ja keikkojen osalta käyntiin kaikkialla maassa, sanoo Teoston toimitusjohtaja Risto Salminen tiedotteessa.

Radiossa ja televisiossa esitetystä musiikista samoin kuin taustamusiikkina esitetystä musiikista korvauksia maksetaan lähes yhtä paljon kuin viime kesänä.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut