Suomen ensimmäinen nainen hävittäjälentäjänä jättää Karjalan lennoston – uusi paikka löytyi sotataidon ytimestä

Everstiluutnantti Inka Niskasella on viime viikkoina riittänyt työkiireitä yhdysvaltalaisten vieraiden kanssa. Everstiluutnantti Timothy Miller vierailee parhaillaan yhdysvaltalaisen lento-osaston kanssa Rissalassa Siilinjärvellä. Aake Roininen

Asta Tenhunen

Karjalan lennoston hävittäjälentolaivueen komentaja Inka Niskanen on määrätty Maanpuolustuskorkeakoulun sotataidon laitokselle ilmasotaopin pääopettajaksi elokuusta alkaen.

Everstiluutnantti Niskanen aloitti Siilinjärvellä Karjalan lennostossa laivueen komentajana tammikuussa 2019.

Sitä ennen hän palveli Maanpuolustuskorkeakoulussa ilmasotaopin opettajana, joten elokuussa hän palaa tuttuun työpaikkaan Helsinkiin.

Niskanen oli ensimmäisiä naisia, jotka aloittivat lentoreserviupseerikurssin Kauhavalla 1997. Hän sai ensimmäisenä naisena Suomessa koulutuksen Hornet-ohjaajaksi ja hän työskenteli hävittäjälentäjänä vuoteen 2015.

Niskanen on myös ensimmäinen nainen Suomessa, joka ylennettiin everstiluutnantiksi.

Niskanen itse ei ole viime vuosina halunnut antaa haastatteluja lasikattojen rikkojana, vaan hän on halunnut työskennellä Puolustusvoimilla yhtenä muiden joukossa.

Useita tehtävämääräyksiä pitkin Suomea

Myös useilla muilla upseereilla vaihtuu tehtävät heinä–elokuussa.

Savon alueella vaihtuu maavoimien Etelä-Savon aluetoimiston päällikkö.

Uutena aluetoimiston päällikkönä aloittaa everstiluutnantti Ari Määttä. Hän siirtyy heinäkuun alusta Etelä-Savon aluetoimistoon maavoimien esikunnan operatiiviselta osastolta, jossa hän on toiminut valmiuspäällikkönä.

Etelä-Savon aluetoimisto on osa Karjalan prikaatia. Sen toimialueeseen kuuluu muun muassa Pieksämäki.

Hävittäjälentäjä Inka Niskanen antoi tämän haastattelun vuonna 2001 – sitten hänestä tuli Suomen korkea-arvoisin naisupseeri

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut