Jalkapallon EM-kisakatsomoita löytyy pitkin Savoa

Jalkapallon EM-kisakatsomoita järjestetään pitkin Savoa. Tämä kuva on Amarillon kisakatsomosta viime viikon sunnuntailta, missä tuuletettiin villisti Suomen tekemää kultakamppailun avausmaalia. Jenni Kivioja

Aku-Pekka Mölsä, Jani Haanketo

Perjantaina alkavia jalkapallon Euroopan mestaruuskisoja voi seurata kotisohvan lisäksi yhteisöllisesti useissa eri paikoissa pitkin Savoa. Vielä perjantai-iltana ei ollut varmaa, voiko pelejä seurata screeniltä Kuopion torilla, sillä poliisilta ei ollut tullut vaadittua lupaa.

Vaikka torin screeniltä näkyvät ottelut ovat ensisijaisesti suunnattu Burger 5:n terassiasiakkaille, tarvitaan poliisin lupa, koska ottelua on mahdollista seurata myös terassin ulkopuolelta.

– Kaikkia pelejä emme valitettavasti voi näyttää, koska torisääntö tulee vastaan. Pillit on laitettava pussiin viimeistään kello 22, sanoo Mika Savolainen Burger 5:stä.

Tältä screeniltä voi katsoa pelejä Kuopion torilla, jos poliisin lupa heltiää. Aku-Pekka Mölsä

Euroopan jalkapalloliitto Uefa oli jo aiemmin myöntänyt luvan otteluiden näyttämiseen, samoin Kuopion kaupunki oli myöntänyt maankäyttöluvan.

Savolainen kertoo, että he hakivat poliisilta lupaa vasta tällä viikolla, koska Uefen lupa ei irronnut siltä istumalta. Jos Uefa ei olisi myöntänyt lupaa otteluiden esittämiseen, ei poliisiltakaan olisi lupaa tarvinnut hakea.

Kuopiossa myös ainakin Ale Pupissa Kauppakadulla on kattava valikoima otteluita katsottavana, sillä ravintola näyttää niitä heti perjantaina avausottelusta Turkki–Italia lähtien. Myös seuraavana päivänä pelattava Tanska–Suomi on luonnollisesti listalla.

Myös samalle kadulla sijaitsevassa Introssa pääsee halutessaan jalkapallohuumaan kiinni.

Olutravintola Maljassa pyörii myös otteluita.

RPS Brewing -panimolla voi seurata kaikki Suomen ottelut ja turnauksen jatko-ottelut aukioloaikojen puitteissa. Ainakin Panimolle pääsee otteluita seuraamaan myös lapset aikuisen seurassa.

Myös Sportpubi Futari näyttä otteluita.

Suonenjoella Iisveden Rantapaviljongissa voi katsoa kaikki ottelut suorana.

Iisalmessa Koljonvirran Kartano mainostaa Facebookissa kaikkien aikojen futisillasta lauantaina, jolloin pelataan Tanska–Suomi. Kartanon ikäraja on K18 ja sisäänpääsystä peritään pieni pääsymaksu. Ottelua voi seurata isolta screeniltä navetan ylisillä ja tapahtumaan on järjestetty muutakin ohjelmaa.

Iisalmen keskustan alueeltakin löytyy paljon kisakatsomoita eri ravintoloista.

Gracevillen alakerrassa EM-kisoja voi seurata yhdeltä screeniltä sekä kolmesta televisiosta ja yläkerrassa kolmesta televisiosta.

O´Nelly´s Irish Barissa eri puolilla ravintolaa on viisi televisiota.

Olutmestarin sisätiloissa on kaksi televisiota ja uutuutena myös ulos terassille tulee televisio, josta EM-futista voi seurata.

Tuoppi-Kellarista löytyy yksi koko ravintolasaliin näkyvä iso televisio.

Kisakatsomoa viritellään peli-iltoina myös Virran kioskille, jonka sisätiloissa voi yhdestä televisiosta otteluita kisojen aikana seurata.

Pieksämäellä Irish Pub Mollyssa pyörii ainakin Suomen ottelut. Mahdollisesti myös muita otteluita on katsottavana.

Varkaudessa ravintola Next Stepissä voi seurata otteluita sisällä ja kelin salliessa myös terassilla.

Siilinjärvellä pääsee katsomaan otteluita screeniltä Ravintola Old Foxiin ja Vuorelan Kunnonpaikkaan. Hotelli Sandelsissa ja samassa rakennuksessa sijaitsevassa ravintola Santussa voi otteluita katsoa televisiosta.

Maaningalla otteluita voi seurata Veskun kievarissa ja Maaningan Hollituvalla.

Otteluita voi varmasti katsoa muissakin ravintoloissa, mutta ainakin näissä.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut