Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Varkaudessa mitattiin vuoden ennätyslämmöt – Jaetulla kakkossijalla oli kolme paikkakuntaa, joista yksi sijaitsee Pohjois-Savossa

Koko vuoden lämpimin päivä Suomessa mitattiin tänään Varkaudessa, kun Kosulanniemen mittauspisteellä elohopea kiiri 31,1 asteen lukemiin. Ilmatieteen laitokselta kerrotaan, että 31 astetta meni rikki myös Kuopion Savilahdessa, Heinolassa ja Nurmijärvellä.

Varkauden lämpötila mitattiin kello 17 ja Kuopiossa noin kello 18.

Muualla Savossa Kuopion lentoasemalla Siilinjärvellä mitattiin sunnuntaina 29,9 astetta, Maaningalla 28,9 astetta, Vesannolla 29,7 astetta ja Ylä-Luostan mittauspisteellä Rautavaaralla 29,1 astetta. Vieremän Kaarakkalassa oli jo viileämpää" vain" 25,7 astetta. Yli hellerajan kuitenkin.

Kaikkien aikojen kesäkuun lämpöennätys mitattiin vuonna 1935 Ähtärissä, jossa lämpöä oli 33,8 astetta. Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Jari Tuovinen arvelee, että lähipäivinä kesäkuun ennätys saatetaan panna uusiksi.

– Idässä ja kaakossa on kaikkein kuumin ilmamassa. Ilma on tästä päivästä vielä jonkun verran lämpenemässä kaakkois-itäpainotteisesti.

Yölämpötila sunnuntain ja maanantain välisenä yönä on Kuopiossa 20 astetta tai jopa vähän enemmän.

(Juttua päivitetty kauttaaltaan 20.6. kello 20.28)