Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin johtajaksi Jan Tollet

Jan Tollet valittiin Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin johtajaksi.

Kaisu Lötjönen

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin uusi johtaja on valittu. Sairaanhoitopiirin valtuusto valitsi kokouksessaan maanantaina uudeksi johtajaksi diplomi-Insinööri Jan Tolletin.

Sairaanhoitopiirin hallitus esitti Tolletia johtajaksi kokouksessaan 14. kesäkuuta, ja nyt valtuusto vahvisti esityksen henkilövaalin jälkeen.

Tällä hetkellä Tollet toimii Itä-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymä Islab Oy:n toimitusjohtajana, jossa hän aloitti vuoden 2020 alussa. Aiemmin hän on toiminut erilaisissa kansainvälisissä johtamistehtävissä.

Valtuuston puheenjohtaja Kari Ojala esitteli kokoukselle hakijoista tehdyn kattavan vertailun. Hakijoista Tollet sekä Kuopion apulaiskaupunginjohtajana toimiva Jari Saarinen arvioitiin vahvimmiksi muun muassa johtamis- ja työkokemuksen perusteella. Sairaanhoitopiirin kehittämisylilääkärinä toimiva Juuso Tamminen oli mukana henkilövaalissa yhtenä hakijoista. Hänen kehittämisvalmiuksia pidettiin arvion mukaan muita hakijoita vahvempina. Valtuusto päätti hallituksen esityksestä poiketen, että ketään hakijoista ei valita varalle.

Sairaanhoitopiirin nykyinen johtaja Risto Miettunen jää syksyllä vanhuuseläkkeelle, ja paikka tuli hakuun toukokuun alussa. Tollet aloittaa tehtävässään lokakuun alussa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut