Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuopiossa aletaan kartoittaa pyöräteiden kuntoa uudella tavalla: kuka tahansa voi osallistua ja tienata rahaa

Kuopiossa aloitetaan maaseututaajamien pyöräteiden kuntokartoitus heinäkuussa aivan uudella tavalla.

Kyseessä on mobiilipelin avulla tapahtuva kartoitus, johon kuka tahansa voi osallistua ja tienata samalla rahaa. Tapahtuma on samanaikaisesti kuudessa eri kaupungissa Suomessa.

Tapahtuma alkaa lauantaina 10. heinäkuuta ja on käynnissä, kunnes kaikki tiet on kartoitettu. Tapahtuman toteuttaa tamperelainen startup-yritys Crowdchupa.

Osallistuminen tapahtuu polkupyörän tankoon kiinnitettävällä älypuhelimella ja siihen ilmaiseksi ladattavalla Crowdchupa-mobiilisovelluksella. Käyttäjät poimivat pyöräillessään sovelluksen kartalla näkyviä virtuaalisia kolikoita ja marjoja nauhoittamalla videota, josta tekoäly tunnistaa pyöräteiden vauriot.

– Kaikki kerättävät objektit ovat rahanarvoisia, ja keskimäärin käyttäjät pääsevät tienaamaan yli kaksi euroa kilometriltä. Ahkerimpien polkijoiden palkkiot voivat siis liikkua jo varsin suurissakin summissa, sanoo Crowdchupan toimitusjohtaja Toni Paju.

Kerättyä tietoa käytetään pyöräteiden korjausvelan selvittämiseen ja pyöräteiden kunnossapidon suunnitteluun.

Kuopiossa vastaavanlainen tapahtuma toteutettiin autoilijoille toukokuussa 2021.