Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomat 115 vuotta – Lue Juhlalehti!

Savon Aallot -kanavan kuuluvuusalue laajenee Pohjois-Savossa

Radio Savon Aaltojen kuuluvuusalue laajenee Iisalmeen ja Varkauteen. Valtioneuvosto myönsi tiistaina uusia toimilupia täydennyshaussa radiotoimintaan analogisille maanpäällisille radiotaajuuksille, jotka eivät ole käytössä nykyisellä radiotoiminnan toimilupakaudella.

Uusien lupien myötä Savon Aallot -kanavan peitto kattaa lähes koko Pohjois-Savon. Lähetykset alkavat uusilla taajuuksilla mahdollisimman pian kesän aikana.

Savon Aaltojen päätoimittaja Hanna Hahl iloitsee laajentumisuutisista.

– Pääsemme tekemään aitoa paikallisradiota koko Pohjois-Savon alueelle. Tämä on odotettu uutinen!

Hän kertoo, että kuuntelijat ovat niin Iisalmesta kuin Varkaudesta toivoneet kuuluvuusalueen laajentumista.

– Erityisesti Varkaudesta tulee paljon kyselyjä, sillä Kuopion taajuus on kuulunut siellä osittain. Nyt kun saamme Varkauteen oman taajuden niin kuuluvuus paranee. Se on tärkein asia, että pystymme palvelemaan koko Pohjois-Savon alueen kuuntelijoita.

Kuuluvuusalueen laajentuminen huomioidaan myös kanavan ohjelmistossa monipuolisempina aiheina ympäri maakuntaa. Alue on kattava kolmella taajuudella.

– Olemme tähän tyytyväisiä, tämä kattaa Pohjois-Savon alueen hyvin, Hahl toteaa.

Toimialueen laajeneminen palvelee myös kanavalta mainosaikaa ostavia yrityksiä.

– Tämä oli kuin joululahja juhannukseksi! Olemme harjoitelleet myyntiä radioon aluksi Kuopiossa ja nyt meillä on aito paikallisradio koko Pohjois-Savossa, Savon Media Oy:n paikallisjohtaja Mirja Vänttinen riemuitsee.

Savon Media Oy vastaa mediatalo Keskisuomalaisen Pohjois-Savon alueen mediamyynnistä.

Vänttinen kertoo, että myös moni asiakas on jäänyt odottamaan kanavan laajempaa kuuluvuutta. Uusien taajuuksien mainospaikkojen laajempi myynti alkaa elokuussa.

– Savon Aallot tavoittaa hyvin kuuntelijoita pelkästään Kuopiossa ja nyt tähtäimenämme on moninkertaistaa kanavan kuuntelijamäärä Pohjois-Savossa.

Hänen mukaansa radio tuo markkinoinnissa uusia mahdollisuuksia monikanavaiseen mainontaan, sillä Savon Media myy radion lisäksi muun muassa lehti-, verkko- ja ulkomainontaa sekä some- ja hakukonemarkkinointia.

– Radio on uutena kanavana loistava lisä asiakkaidemme kohderyhmien tavoittamiseen! Myyjillämme on erittäin vankka ammattitaito monikanavaiseen myyntiin.

Samoille taajuuksille oli myös kilpailevia hakemuksia. Valtioneuvosto tekee toimilupapäätökset mikäli kaikille hakijoille ei ole myönnettävissä taajuuskapasiteettia tai päätöksellä on huomattavia vaikutuksia viestintämarkkinoiden yleiseen kehitykseen. Tavallisesti toimilupapäätökset tekee Liikenne- ja viestintävirasto.

Vänttinen uskoo, että Savon Aaltojen toiminnan laatu merkitsi taajuuskilpailussa.

– Käsitykseni mukaan vaakakupissa painoi paikallinen uutisointi ja sisältö. Varmasti laadukas tekemisemme antoi näyttöjä valtioneuvostolle.

Paikallisradiotoiminnalla on Pohjois-Savossa pitkät perinteet ja odotusarvot ovat Savon Aalloille ovat Vänttisen mukaan korkealla.

– Olemme luvat ansainneet ja aiomme ne maksimaalisesti hyödyntää!

Savon Aallot aloittaa lähetykset Iisalmessa taajuudella 93,5 MHz ja Varkaudessa taajuudella 87,7 MHz. Kuopion taajuus 102,0 MHz pysyy ennallaan.

Savon Aallot ja Savon Media Oy kuuluvat samaan Keskisuomalainen-konserniin kuin Savon Sanomat.

Juttua päivitetty 23.6. kello 18.38: Juttua täydennetty kuuluvuusalueen ja taajuuksien myöntämisen osalta sekä lisätty Mirja Vänttisen kommentit. Lisäksi selkiytetty jutun lauserakenteita.