Ukkoskuurot iskivät Kuopion seudulle – vettä tulvi useisiin rakennuksiin

Kuopion keskustassa Snellmaninkadun ja Tulliportinkadun risteys tulvi vettä. Reino Holopainen mittasi, että vettä oli runsaasti. Aake Roininen

Asta Tenhunen

Voimakkaat ukkoskuurot kastelivat Kuopion keskiviikkona iltapäivällä ja uudestaan illalla. Ukkoskuuro sattui poikkeuksellisesti juuri Kuopion keskustan päälle niin, että esimerkiksi tuomiokirkon ympärillä salamoi näyttävästi ja kaupungilla aiheutui taajaamatulvia.

Kuuroista siis tuli vettä kaduille niin paljon, etteivät sadevesikaivot vetäneet vesimäärää kunnolla, vaan vettä kertyi kaduille ja tulvi paikoin myös rakennuksiin.

Meteorologi Savoa riepotelleesta myräkästä: "Se oli ihan kunnollinen kesäinen rajuilma"

Alla video tulvivasta Snellmaninkadun ja Tulliportinkadun ristyksestä.

Vettä tulvi kiinteistöihin ainakin torin ympäristössä. Haapaniemenkadulla vettä valui myös liikerakennusten alakertaan ainakin Sokoksen talossa ja sen naapuritalossa Haapaniemenkadun ja Tulliportinkadun kulmassa.

Pelastuslaitoksen mukaan erilaisia vahinkopaikkoja oli tiedossa jo ensimmäisten kuurojen jälkeen noin kymmenkunta ja illalla niitä tuli ilmi lisää. Omaisuusvahinkoja tulvista aiheutui etenkin niistä seuraavien siivous- ja kuivatustöiden takia.

Pelastuslaitos poisti sadevesiä liikerakennusten auloista Kuopion keskustassa. Aake Roininen

Kuopiossa vettä oli haitaksi asti keskustassa myös etenkin Snellmaninkadulla ja Musiikkikeskuksen lähistöllä, jossa myös aiempien vuosien rankkasateiden aikaan on noussut sadevettä kadulle.

Snellmaninkadulla keskustassa vettä pääsi myös ainakin yhden kerrostalon alakerroksiin.

Voimakas ukkonen näkyi myös muualla Kuopion seudulla. Esimerkiksi Maaningalla ja Vehmersalmella salamoi ja satoi paikoin voimakkaasti. Ukkosrintama liikkui kaikkiaan läpi maakunnan ja aiheutti vahinkoja lopulta useiden kuntien alueella.

Ukkosen kaksi ensimmäistä jaksoa ajoittuivat noin kello 16 ja 17 välille. Illalla kello 18:n jälkeen Savoon iski vielä ukkosrintama, johon liittyi voimakkaita, puuskaisia tuulia ja runsasta salamointia.

Kuopion kaupunkialue pimeni yllättäen - valot sammuivat, sähköovet jumittivat ja hissit hyytyivät

Aatu-myrsky sytytti saunan tuleen, kaatoi puita teille ja sai vedet tulvimaan pitkin Savoa

Sadevesiä pääsi myös kadun viereisten rakennusten alakerroksiin. Aake Roininen

Uutista päivitettiin keskiviikkoillan rajuilman ajan.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut