Juhannusneito 2021 Neea Honkonen on eläinrakas räpätäti, josta tulee rakennusinsinööri – Kurkistus neidon kotimaisemiin

Savon Sanomien Juhannusneito-kilpailu huipentui tänä vuonna erikoistunnelmissa, kun voittaja julkistettiin Tahkolla kuvatun finaalivideon muodossa.

Katsele Juhannusneito-finaali tästä  – Kuka heistä kruunataan voittajaksi?

Eniten yleisöääniä keräsi lapinlahtelainen Neea Honkonen, joka sai palkinnoksi tittelin lisäksi Pohjolan Matkojen tuhannen euron matkalahjakortin. Lisäksi Juhannusneito saa mahdollisuuden työskennellä Savon Sanomien edustustehtävissä kuten vaikkapa messutapahtumissa.

Juhannusneito Neea Honkonen on siinäkin mielessä poikkeuksellinen nuori nainen, että hän opiskelee rakennustekniikan insinööriksi, harrastaa autoja ja oman kotitalon rauhassa vipeltää kunnon katras eläimiä.

On kaksi koiraa, kaksi kissaa, viisi ankkaa ja uusimpana tulokkaana viisi silkkitipua ja yksi kukko.

– Meinasin rakentaa kunnon kanalankin, ja sinne otan lisää kanoja, koska silkkikanat eivät oikein muni.

Vilskettä arkielämässä todella riittää, sillä eläinten lisäksi uusi Juhannusneito harrastaa autoja oman armaansa Empun apuna.

– Meillä on varmaan Euroopan suurin stereoauto, kunnon humppa-auto siis. Sisällä on monta kymmentä kaiutinta. Ja rakentamisen alla on kunnon bilepaku, jota meinataan sitten vuokratakin.

Kalustolle ja eläimille riittää tilaa, sillä uusi Juhannusneito asuu Lapinlahden ja Iisalmen välimaastossa luonnonrauhassa. Hän on kotoisin Jyväskylästä.

– Muutin Lapinlahdelle vuosi sitten, kun aloitin rakennustekniikan insinööriopinnot Savoniassa.

Rakennusalalle hänet veti kiinnostus tutun kautta, ja sitten hän huomasi olevansa juuri oikean alan opinnoissa.

– Olen nyt kesän ajan haalariharjoittelussa iisalmelaisessa rakennusliikkeessä. Olen kyllä ylentynytkin jo aika hyvin, olen sellainen joka paikan höylä, Juhannusneito nauraa.

Kesän hommiin kuuluu Kilpijärven koulun uudisrakennuskohde. Harjannostajaiset on jo pidetty.

Työpaikaltakin Neea Honkonen, 21, sai mukavasti kannustusta ja varmasti ääniäkin, kun paljastui, että hän on mukana Juhannusneito-kisan finaalissa.

– Muistan, kun kisan mainos tuli vastaan Instagramissa ja unenpöpperössä katselin, että mikä juttu tämä on. Sellaisessa puolihorrostilassa sitten tein hakemuksen.

Kisa kiinnosti, koska edustustehtävät tuntuivat mielenkiintoisilta, ja samalla Neea Honkonen halusi itselleen jotain ihan omaa tekemistä.

– Ehkä tämän pikkuhiljaa ymmärtää, että tosiaan voitin.

Luonteeltaan Honkonen on hyvin puhelias ja ulospäinsuuntautunut. Hän kuvailee itseään räpätätiksi, jolta ei juttu lopu. Hän harrastaa crossfitia, neulomista ja koirien kanssa rally-tokoa ja agilitya.

Jotain uuden Juhannusneidon huumorintajusta kertoo myös eläinten nimet. Tsekinpaimenkoira Dille saa pian seurakseen rotutoverin, jonka nimeksi tulee Jönssi.

– Ja Jönssihan on tosiaan tyttö.

Kissat ovat puolestaan Uuno ja Spede, ja ankkakatraasta löytyvät muun muassa räppäreiden mukaan nimetyt Biggie Smalls, Tupac ja Dr. Dre.

– Kaikkien nimiä ei kyllä lehteen voi edes laittaa, Neea Honkonen nauraa.

Juhannusneidon roolissa Neea Honkonen nähdään ensimmäisen kerran 17. heinäkuuta melkeinpä kotimaisemissaan, sillä Juhannusneito 2021 on jakamassa kukkasia ja palkintoja voittajille Lapinlahdella pidettävissä yleisurheilun Motonet GB -kisoissa.

Seurakseen Neea Honkonen saa viime vuoden Juhannusneidon Aada Föhrin.

– Tosi kivaa päästä sinne, en oikein malta edes odottaa, Neea Honkonen hymyilee.

Arvonta

Tuotepakettien voittajat

Juhannusneito-kilpailussa äänestäneiden kesken arvottiin kymmenen Savon Sanomien tuotepakettia.

Palkinnot on postitettu voittajille, jotka ovat Seija Räsänen, Kuopio, Niilo Keinonen, Pielavesi, Jenny-Mari Korhonen, Tervo, Maiju Pesonen, Heinävesi, Joona Nissilä, Iisalmi, Kalevi Puustinen, Kuopio, Hannu Savolainen, Kuopio, Anni Kanniainen, Varkaus, Satu Jääskeläinen, Suonenjoki ja Anneli Reinikainen, Valkeamäki.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut