Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuopiolainen Transitar Oy siirtyy VR Groupin omistukseen

VR Group ostaa kuopiolaisen kierrätyslogistiikkaan erikoistuneen kuljetusyhtiö Transitar Oy:n. Transitar jatkaa omana osakeyhtiönään osana VR Transpointin maantielogistiikkaa.

Transitar Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja ainoa omistaja Jukka Pekkarinen kertoo, että kaupat lyötiin lukkoon viime yönä.

– Monen vuoden valtava työmäärä saavutti huipennuksensa. Olen ylpeä saavuttamastani työstä ja lasken yrityksen uuden omistajan käsiin huojentunein mielin, Pekkarinen kertoo.

Hänen mukaansa molemmat osapuolet olivat aloitteellisia kaupassa ja keskusteluja käytiin pitemmän aikaa. Pekkarinen kertoo, että kauppa oli paras ratkaisu tulevaisuutta ajatellen.

– Tämä tarkoittaa sitä, että maamme kaksi suurinta toimijaa yhdistyvät. Näemme tässä ainoastaan valoisia piirteitä. Kaupan myötä saamme logistisia synergioita ja yhdistettyä voimavarojamme.

Transitar Oy on erikoistunut kierrätyslogistiikkaan eli se kuljettaa kierrätettäviä materiaaleja. Toimialueena yrityksellä on pääosin Suomi ja Ruotsi, mutta asiakkaiden palveluita täydennetään kuljetuksilla muihin Pohjoismaihin, sekä Baltiaan.

Vuonna 1998 Kuopiossa perustettu Transitar siirtyi Pekkarisen omistukseen vuonna 2010. Hän kertoo kymmenkertaistaneensa yrityksen liikevaihdon omistajuutensa aikana.

– Tämä onnistui yrittäjän itsensä aivan hurjalla työmäärällä, hän naurahtaa.

Transitar Oy:n liikevaihto on kaupantekohetkellä yli 16 miljoonaa euroa. Kauppahinta on Pekkarisen mukaan salainen.

Pekkarinen kertoo jatkavansa VR Groupin palveluksessa vastaten kiertotalouden kaupallisista ratkaisuista. Tulevaisuuden kasvunäkymät ovat hänen mukaansa suuret.

– Kiertotalous on kasvava liiketoiminta-alue ja haluamme kasvaa sen mukana.

Transitarin toiminta jatkuu Kuopiossa ja Pekkarinen kertoo luottavansa siihen, että uusi omistaja myös pitää toiminnan kaupungissa. Transitar jatkaa Pekkarisen omistamissa vuokratiloissa ja se työllistää välillisesti noin 90 henkilöä.

Kauppa astuu voimaan heinäkuun ensimmäinen päivä.

Juttua täydennetty kello 16.00: Lisätty Jukka Pekkarisen kommentit.