Pohjois-Savossa saa polttaa tänään kokkoja – myös sää hellii juhannuksen viettäjiä

Juhannuskokot saavat palaa tänään Pohjois-Savossa. Tuire Punkki

Kaisu Lötjönen

Pohjois-Savon maakunnassa saa tänään polttaa juhannuskokkoja, sillä metsäpalovaroitus ei ole alueella voimassa, kertoo Ilmatieteen laitos.

Viime päivien sateet ovat tehneet maastosta kostean, joten metsäpalovaroitusta ei ole maakuntaan tulossa lähipäivinäkään.

– Pohjois-Savossa tilanne näyttää sen suhteen erinomaiselta, sanoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Jari Tuovinen.

Sen sijaan Etelä-Savossa juhannuskokot pitää jättää tänä vuonna sytyttämättä. Alueella on voimassa metsäpalovaroitus.

– Pohjois-Karjalan eteläosista Etelä-Savoon kulkee kuiva vyöhyke, tilanne ei ole muuttumassa lähipäivinäkään, Tuovinen sanoo.

Pohjois-Savossa päästään nauttimaan tänään myös kesäisistä juhannuskeleistä, kun lämpötilat kohoavat hellerajan tuntumaan. Pieniä sadekuuroja voi tulla yöllä tai aamuyön tunteina, mutta suurempia myräköitä ei enää ole tiedossa.

– Kyllä ne pahimmat helteet ja epävakainen sää ovat jo ohi ja väistyneet kohti itää. Yöllä voi tulla hetken aikaa vettä, mutta mitään rankkasateita ei ole odotettavissa.

Myös lauantai on Pohjois-Savossa pääasiassa poutainen. Kuurosateita voi tulla paikallisesti Pielisen ja Kallaveden välisellä alueella.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut