Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Alkoholijuomistaan tunnettu yhtiö laajentaa matkailualalle – "Tavoite on kova, mutta niin pitää ollakin"

Kuopiolainen Lignell & Piispanen laajentaa matkailu- ja ravintola-alalle avaamalla Kuopion Bellanrantaan vierailukeskuksen. Yhtiön tavoitteena on olla Kuopion vetovoimaisimpien vierailukohteiden joukossa muutaman vuoden sisällä.

– Tavoite on kova, mutta niinhän tavoitteiden pitää ollakin, Lignell & Piispasen toimitusjohtaja Kirsi Räikkönen sanoo yhtiön tiedotteessa.

– Puijo, Kuopion tori, Väinölänniemi ja Lignell & Piispasen vierailukeskus, sitä tavoitellaan.

Räikkönen kertoo Savon Sanomille, että tavoitteena on saada toiminta pyörimään ympärivuotisesti. Kaikkia keskuksen osa-alueita pyritään kasvattamaan ja kehittämään tasapuolisesti.

Vierailukeskuksessa on muun muassa yhtiön juomapuolen ja erilaisten raaka-aineiden esittelyä ja maistatuksia sekä tunnin mittainen kierros, joka esittelee yhtiön 170-vuotista historiaa.

Yhtiön mukaan idea vierailukeskuksesta on pyörinyt ilmassa jo vuosia. Toiminta on saatu alkuun keväällä 2020 ja tällä hetkellä keskus on avoinna muutamana päivänä viikossa. Keskusta rakennetaan vaiheittain eteenpäin.

– Investoinnin tarkkaa euromäärää en osaa vielä sanoa.

Keskusta kehitetään yhdessä Savonia-ammattikorkeakoulun kanssa, joka on tehnyt visuaalista suunnittelua uutta keskusta varten.

– Monipuolistamme ääni- ja tuoksumaisemaa. Rakennus on hyvässä peruskunnossa, joten kehitämme keskuksen toimintaa olemassaoleviin tehtaan tiloihin.

Vierailukeskus sijaitsee Lignell & Piispasen tehtaan yhteydessä Kuopion Bellanrannassa. Alkoholijuomistaan tunnettu Lignell & Piispanen viettää ensi vuonna 170-vuotisjuhlavuottaan.