Pohjois-Savossa kaksi Pietarin EM-kisaturisteihin paikannettua koronatartuntaa – THL:n suosituksen mukaisesti kaikki kisaturistit asetettaisiin viralliseen karanteeniin

Pohjois-Savon ensimmäiset EM-kisaturistitartunnat tulivat ilmi tiistaina. Aake Roininen
Jaakko Muilu

Jaakko Muilu

Pohjois-Savon alueelta on löytynyt kaksi Pietarin EM-kisaturisteihin paikannettua koronavirustartuntaa.

Pohjois-Savon alueellisen koronakoordinaatioryhmän puheenjohtaja Antti Hedman kehottaa voimakkaasti kaikkia Pietarista palanneita pysymään karanteeniolosuhteissa sekä hakeutumaan koronavirustesteihin kolme vuorokautta Pietarista palaamisen jälkeen sekä pienimmissäkin oireissa.

– On todennäköistä, että Pietarista palanneiden tapauksessa kyseessä on helpommin tartuttava delta-variantti, minkä takia riski tartunnan saamiseen Pietarista palanneissa busseissa on suuri, Hedman toteaa.

Myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on tänään suosittanut, että kaikki Pietarista palanneet kisaturistit asetettaisiin tartuntatautilain mukaiseen viralliseen karanteeniin.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, paikalliset tartunnanjäljittäjät ovat yhteydessä kisaturisteihin karanteenipäätöksen voimaan saattamiseksi.

Vaikka koronatilanne on Pohjois-Savossa muuten hyvin rauhallinen, on olemassa riski, että kisaturistien tartunnoista seuraa jatkotartuntoja ja koronatilanteen heikkeneminen myös Pohjois-Savossa.

Oleellista, että henkilöt pysyvät karanteenissa

– Viikon parin sisällä varmasti selviää, miten asian kanssa kävi, Hedman kertoo.

– Nyt on oleellista, että henkilöt pysyvät karanteenissa ja tartuntaketjut saadaan pysäytettyä

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut