Nordea: Voimakas kysyntä luo painetta asuntojen hintojen nousulle myös Pohjois-Savossa

Asuntojen hinnat saattavat nousta myös Pohjois-Savossa. Tomi Glad
Aku-Pekka Mölsä

Aku-Pekka Mölsä

Asuntojen kysyntä ja sitä myötä hintojen nousu on koronavuoden aikana kasvanut ennätysmäiseksi, toteaa finanssikonserni Nordea tiedotteessaan.

Tarjonnan väheneminen tulee rajoittamaan asuntokauppamääriä, mutta luo samalla painetta hintojen nousulle loppuvuonna. Rakentaminen kasvukeskuksissa on vauhdittunut, mikä saattaa tarkoittaa maltillisempaa hintakehitystä tulevina vuosina. Asuntolainakannan kasvu on kuitenkin ollut maltillista, ja nykyinen sääntely näyttäisi toimivan hyvin velkaantumisen hillinnässä, Nordea arvelee.

Pandemian myötä suuremman asunnon ja oman pihan kaipuu on ajanut ihmisiä ostamaan asuntoja jälleen kauempaa kasvukeskuksista. Muuttoliike kaupunkeihin onkin hidastunut ja suuntautunut enemmän kehyskuntiin.

Tämän ilmiön ennustetaan jäävän osittain pysyväksi ja tuovan vastavoimaa pitkään jatkuneeseen asuntohintojen voimakkaaseen polarisaatioon eri alueiden välillä.

– Niin Pohjois-Savossa kuin muualla pääkaupunkiseudun ulkopuolella tehdään nyt asuntokauppaa ennätystahtia. Etätyötä esimerkiksi mökeiltä tehdään nyt myös varmasti Pohjois-Savosta aiempia vuosia merkittävästi enemmän, summaa Nordean Pohjois-Savon henkilöasiakasliiketoiminnasta vastaava toimipaikan johtaja Jari-Pekka Raatikainen.

Kommentoi

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut