Palkkatuella työllistyneitä oli eniten Pohjois-Savon suurilla paikkakunnilla – Tilastosta löytyy myös poikkeus

Pohjois-Savossa aloitti viime vuonna palkkatukityössä hieman yli 1 200 henkilöä, kertoo Pohjois-Savon elykeskus tiedotteessa.

Palkkatuella työllistyneitä oli eniten Kuopiossa, Iisalmessa ja Varkaudessa.

Vuonna 2020 palkkatukipäätöksiä tehtiin Pohjois-Savossa yhteensä noin 7,2 miljoonalla eurolla.

Tarkasteltaessa työllistettyjen osuutta suhteessa eri kuntien työvoiman suuruuteen tai työttömien määrään, ei erityistä säännönmukaisuutta ole havaittavissa. Palkkatukea käytetään eri kunnissa erilaisin painotuksin.

Siilinjärvi osoittautui maakuntatasolla poikkeukseksi; kunnan työvoima on maakunnan toiseksi suurin, mutta työllistettyjen osuus maakunnan työllistetyistä oli huomattavasti pienempi kuin työvoimaltaan pienemmissä Varkaudessa ja Iisalmessa.

Suhteellisesti tarkasteltaessa eniten palkkatuella työllistettyjä oli Sonkajärvellä, Rautavaaralla, Rautalammilla ja Tuusniemellä.

Palkkatuen hyödyntäminen on mahdollista kaikilla työnantajasektoreilla. Vuonna 2020 Pohjois-Savossa palkkatukityössä aloittaneista 36 prosenttia työskenteli yrityksissä, 34 prosenttia kunnalla ja 28 prosenttia yhdistyksissä tai säätiöissä.

Palkkatuki on harkinnanvarainen tuki, jota myöntävät TE-toimistot ja työllisyyden kuntakokeiluun osallistuvat kunnat työttömien asiakkaidensa palkkauskuluihin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut