Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuopiossa kerätään heinäkuun ajan koulureppuja vähävaraisille perheille – tavoitteena vähintään 200 reppua

Hope ry ja OP Ryhmä keräävät heinäkuun ajan koulureppuja, jotka lahjoitetaan vähävaraisten perheiden koululaisille.

Kuka tahansa voi osallistua keräykseen tuomalla koulurepun tai penaaliin keräyspisteeseen. Keräysaika on 12.-30.7.2021. Keräys järjestetään nyt viidettä kertaa.

Reppu joka selkään -kampanjalla halutaan varmistaa, että mahdollisimman moni lapsi saa ensimmäisen koulureppunsa koulutien alkaessa, ja myös vanhempien lasten ja nuorten koulurepuille sekä penaaleille on tarvetta.

Tilastojen mukaan jo ennen koronakriisin puhkeamista yli 112 000 lasta eli Suomessa vähävaraisissa perheissä, ja tilanne on muuttunut haastavammaksi pandemian myötä.

Kuopiossa OP Pohjois-Savo ja Pohjola Sairaala yhdistävät viime vuoden tapaan keräysvoimansa.

– Meille OP:ssa ja Pohjola Sairaalassa on tärkeää olla tukemassa paikallisesti lasten ja nuorten hyvinvointia ja koulunkäyntiä konkreettisilla teoilla yhdessä asiakkaiden kanssa. Yhteistyössä Hope ry:n kanssa järjestettävä reppukeräys on ollut vuosittain todella suosittu, ja kannustamme kaikkia mukaan tekemään tärkeän lahjoituksen myös tänä vuonna, sanoo Hope Kuopio ry:n tiiminvetäjä Hanna Hakulinen.

– Tavoitteenamme on tänä vuonna kerätä yhdessä vähintään 200 reppua.

Kampanja on käynnissä 12.-30.7. ja lahjoituksen voi toimittaa keräyspisteisiin:

• OP Pohjois-Savon Kuopion konttoriin (Puijonkatu 25), ma-pe kello 9.30–16.30

• Pohjola Sairaalan Kuopion toimipisteeseen (Leväsentie 1), ma-pe kello 8–18 ja la-su kello 11–17

Lahjoituspisteillä voi myös kirjoittaa terveisensä repun saajalle reppuun sujautettavalle kortille. Penaaliin lahjoittaja voi valikoida koulutarvikkeet kuten kynän, kumin ja viivoittimen. Lahjoittajien toivotaan pakkaavan repun siististi ja lahjoitettavien reppujen toivotaan olevan uusia. Keräyspisteiltä reput toimitetaan HOPE Kuopio ry:n toimintaryhmälle, joka lajittelee ja jakaa lahjoitukset elokuun alussa suoraan koulutietään aloittaville.

Keräys alkoi vuonna 2017. Vuonna 2020 reppuja jaettiin jo yli 3800 lapselle eri puolilla Suomea. Kuopiossa viime vuonna kerättiin 199 reppua ja iso määrä penaaleita ja koulutarvikkeita.