Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuorma-auto törmäsi alikulkusiltaan Kuopiossa - lasti tuhoutui ja liikenne tukkeutui

Kuorma-auton kuljettaja ajoi liian korkean kuorma-auton Niiralankadun rautatien alikulkusiltaan perjantaina aamupäivällä. Kuorma-auto, jossa oli suljettu tavaratila, juuttui sillan alle ja tavaratila tuhoutui kokonaan.

Tavaratilan rakenteet ja lasti levisivät rautatiesillan alle. Lastina oli elintarvikkeita.

Törmäyksestä levinnyt tavaramassa osui vastaan tulleeseen pakettiautoon. Onnettomuudessa osallisena oli yhteensä kaksi henkilöä. Törmäyksestä ei aiheutunut vakavia henkilövahinkoja, eikä onnettomuuteen osallisilla henkilöillä ole jatkohoidon tarvetta.

Pohjois-Savon pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Eerik Pudas kertoo, että auton hytti oli juuri ja juuri mahtunut sillan ali, mutta tavaratila otti kiinni. Pudas ei osaa sanoa, mistä onnettomuus johtui.

– Jonkinlainen arviointivirhe siinä on tapahtunut. Näitä tapahtuu ehkä noin kerran vuodessa. Muutamia paikkoja on, mistä ei pääse menemään isolla autolla. Pääsääntöisesti ne ovat tiedossa, mutta välillä sattuu arviointivirheitä. Kuorma-auto voi tulla muualtakin Suomesta, eikä ole siksi paikallistuntemusta.

Pudaksen mukaan onnettomuudessa oli aineksia vakavampiin loukkaantumisiin.

– Vastaantuleva auto tuli paikalle juuri sillä hetkellä, kun tavaratilan seinät kaatuivat vastaantulevien kaistalle. Kun tie menee äkisti poikki, niin silloin loukkaantumisvaara on olemassa.

Onnettomuus aiheutti hetkellisesti ruuhkaa. Tie aukesi liikenteelle puolenpäivän aikoihin.

Silta koki törmäyksessä naarmuja, mutta niitä oli Pudaksen mukaan jo ennestään.

– Tiedotimme asiasta rataliikennekeskukselle. Sieltä tulee henkilö vielä tarkistamaan sillan.

(Juttua muokattu kauttaaltaan 9.7. klo 12.13.)