Poliisikoira löysi yli 90-vuotiaan eksyneen marjastajan – huolestuttava tilanne päättyi onnellisesti

Soiden kulta ja monet muut ihanat marjat houkuttelevat taas kesällä ja syksyllä ihmisiä maastoon. Poliisi muistuttaa pitämään puhelimen mukana ladattuna ja pyrkimään olemaan eksymättä. Juha Sahlgren

Asta Tenhunen

Poliisin koirapartio löysi marjastusreissulla eksyneen 94-vuotiaan miehen Lapinlahdella tiistaiaamuna.

Iäkäs mies oli lähtenyt marjaan Viinamäellä varhain tiistaiaamuna, mutta hän oli eksynyt. Mies soitti lähiomaiselleen, joka soitti hätänumeroon aamukahdeksan jälkeen.

Poliisin mukaan porukka toimi hyvin: Lähiomaiset eivät hätääntyneet eivätkä menneet esimerkiksi sotkemaan etsintäpaikan jälkiä, vaan he odottivat rauhassa poliisin ohjeita.

Poliisi paikansi kadonneen miehen kännykän, minkä jälkeen koirapartio löysi miehen maastosta noin 1,5 tuntia hätäilmoituksen jälkeen.

Poliisit antoivat miehelle juotavaa ja saattoivat hänet ensihoitajien tarkistettavaksi.

Poliisin mukaan tilanteessa apuna oli se, että eksyneellä miehellä oli puhelimessaan 112-sovellus sekä mukana juomista, jotta hän pärjäsi helteisessä maastossa aamun ajan.

Kesä ja syksy ovat vilkasta ulkoiluaikaa. Poliisi kehottaa pitämään kännykän mukana ladattuna. Lisäksi kannattaa kertoa läheisille, minne menee ja milloin tulee. Ulkona kannattaa pitää värikkäitä vaatteita.

Helteellä mukana on myös oltava juotavaa.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut