Kotimaa: Sateenkariparin vihkinyt pappi sai kirjallisen varoituksen Kuopion tuomiokapitulilta

Piispa Jari Jolkkonen on tuomiokapitulin puheenjohtaja. Aake Roininen
Liisa Kauppinen

Liisa Kauppinen

Kuopion hiippakunnan tuomiokapituli on antanut kirjallisen varoituksen pastori Sofia Salolle, koska tämä vihki sateenkaariparin kesällä 2018.

Asiasta uutisoi tiistaina Kotimaa-lehti, jonka mukaan kirkko ei ole antanut vastaavia varoituksia kertaakaan sitten loppuvuoden 2018.

Kotimaa kirjoittaa, että Salo vihki samaa sukupuolta olevan parin Turussa elokuussa 2018 ja ilmoitti asiasta itse sähköpostitse piispa Jari Jolkkoselle. Saman vuoden lopulla tuomiokapituli pyysi Salolta selvitystä asiasta. Tämän jälkeen Salo ei Kotimaan mukaan ole kuullut asiasta mitään ennen tämän viikon maanantaita, jolloin hän sai tietoonsa päätöksen rangaistuksesta. Tuomiokapituli katsoo, että Salo on toiminut vastoin pappisvirkansa velvollisuuksia ja pappislupaustaan.

Kotimaa kertoo, että tuomiokapituli teki ratkaisun rangaistuksesta 30. kesäkuuta pidetyssä istunnossaan. Asiakohtaa ei ole mainittu tiedotteessa, jossa listataan istunnossa tehdyt päätökset.

Salo on aiemmin työskennellyt Saksassa ulkosuomalaisten pappina. Kuopion edellinen piispa Wille Riekkinen vihki hänet papiksi vuonna 2011, koska Riekkinen vastasi ulkosuomalaistyöstä. Nykyisin Salo työskentelee Göttningenin yliopistossa Vanhan testamentin tutkijana.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut