Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Siilinjärvellä on todettu kahdeksan uutta koronavirustartuntaa – Kuopiossa uusia altistumispaikkoja 

Kuopiossa on tiistain jälkeen tullut ilmi kuusi uutta koronavirustartuntaa, tiedottaa Kuopion kaupunki. Tartunnoista kolme on perheensisäisiä. Kolmen tartunnan kohdalla ei ole tietoa tartunnan lähteestä.

Koronavirukselle on voinut altistua seuraavissa paikoissa:

- to 8.7. klo 19–20, S-Market Petonen

- la 10.7. klo 17.30–18.30, S-Market Petonen

- la 10.7. klo 11.30–12.40, Forever-kuntosali Kolmisoppi

- su 11.7 klo 12–12.30, Petosen apteekki

- ma 12.7 klo 11–11.30, Kotipizza Kolmisoppi

- ma 12.7 klo 11–12, kuntosali Gym99

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, THL:n, taruntautirekisteriin raportoitiin keskiviikkona 21 uudesta koronavirustartunnasta Pohjois-Savossa. Näistä 12 oli Kuopiossa, kahdeksan Siilinjärvellä ja yksi Leppävirralla.

Etelä-Savosta kirjattiin kolme uutta tartuntaa, joista kaksi oli Mikkelistä ja yksi Pieksämäeltä. Itä-Savosta raportoitiin yhdestä uudesta tartunnasta, joka oli Savonlinnasta.

Tartuntatautirekisterin tiedot päivittyvät viipeellä, joten esimerkiksi Kuopion tartunnat ovat todennäköisesti niitä, joista kaupunki on aiemmin ilmoittanut.

Siilinjärven kunnan apulaisylilääkäri, tartuntatautilääkäri Merja Karjalainen ei tiedä, mistä THL:n ilmoittamat tartunnat ovat peräisin.

– En tiedä, miltä ajalta ne ovat sinne kertyneet. Meille on viikon sisällä ilmoitettu kahdesta positiivisesta tartunnasta. Altistumisia on enemmän, mutta ei mitään joukkoaltistumisia.

Karjalainen sanoo, ettei kunnalla ole tiedossa joukkoaltistumisia tai altistumisia yleisissä tiloissa. Myöskään mahdollisten EM-kisaturistien tai mahdollisten kausityöntekijöiden altistumisia tai tartuntoja ei Karjalaisen mukaan ole tiedossa.

Karjalainen mainitsee, että positiivinen laboratoriotulos ilmoitetaan välittömästi tartuntatautilääkärille. Lisäksi terveysviranomaiset ilmoittavat THL:lle viikoittain sekä positiiviset että altistuneet.

(Juttua täydennetty 14.7. klo 14.06 apulaisylilääkärin kommenteilla)