Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leonardo da Vinciä ja renessanssia tarkastellaan monelta kantilta: Kuopiossa järjestetään kaikille avoin luentosarja

Kuopion museo, taidemuseo ja kaupunginkirjasto järjestävät luentosarjan, joka käsittelee renessanssiaikaa ja taiteilija Leonardo da Vinciä.

Luennoitsijoina on taiteen ja kirjallisuuden asiantuntijoita.

Taidehistorioitsijat Heikki Hanka ja Tiina Koivulahti keskittyvät luennoissaan Leonardo da Vincin taiteeseen kuten Mona Lisaan populaarina ilmiönä sekä teokseen liittyvään tutkimukseen. Taidehistorian dosentti Johanna Vakkarin luennon teemana on tarkastella Leonardo da Vinciä luonnon tulkkina.

Yleisen kirjallisuustieteen dosentti Pekka Vartiainen taas pureutuu luennossaan renessanssiajan kirjallisuuteen, kun taas yleisen historian dosentti Susanna Niiranen omalta osaltaan keskittyy kyseisen ajan muotiin.

Luennot ovat osa Kuopion museon ja Kuopion taidemuseon L3DNARDO DA VINCI -näyttelyä. Näyttely kertoo suuren renessanssineron tarinan yhdistämällä lisättyä todellisuutta, hologrammeja ja immersiivistä tarinankerrontaa. Kuopion museossa perehdytään erityisesti Leonardo da Vincin elämään, keksintöihin ja koneisiin. Kuopion taidemuseossa keskiössä on taas Leonardo taiteilijana.

Luentojen järjestämisen mahdollistavat Kuopion Isänmaallinen seura ja Kuopion Rouvasväen yhdistys. Luennot järjestetään etäluentoina Zoomin kautta ja ne ovat maksuttomia.