Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Varkaudessa on todettu kaksi uutta tartuntaa ja altistumispaikkoja on useita viime viikolle

Varkaudessa on todettu sunnuntaina kaksi uutta koronavirustartuntaa. Kaikki tiedossa olevat altistuneet on asetettu karanteeniin.

Varkauden terveyspalvelut tiedottivat myös uusista altistumispaikoista. Koronalle on voinut altistua tiistaina 13. heinäkuuta kello 9.30–16 konttiravintola Mortonissa, noin kelo 18 Kommilan S-Marketissa ja kello 21.4–22 Prismassa sekä keskiviikkona 14. heinäkuuta kello 12–13 Prismassa ja kello 16–22 konttiravintola Mortonissa.

– Lievissäkin oireissa hakeudu välittömästi testiin. Huomioithan, että myös ripuli saattaa olla koronan oire, muistutetaan terveyspalvelujen tiedotteessa.

Suomessa on raportoitu 180 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Kaikkiaan koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa nyt 100 156.

Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 3 437 tartuntaa, mikä on 1 354 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Koronaviruksen kahden viikon ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on 62, kun se edellisellä kahden viikon jaksolla oli lähes 38. THL:n tietojen mukaan suurin ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä Päijät-Hämeessä, jossa se on lähes 119, ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä, jossa se on lähes 111. Luvut ovat pyöristettyjä.

Koronarokotteen ensimmäisen annoksen on saanut noin 3,55 miljoonaa ihmistä eli 63,9 prosenttia Suomen väestöstä, kertoo THL.

Ensimmäisen annoksen saaneiden määrä nousi eilisestä noin 11 000:lla.

Toisen annoksen osalta rokotuskattavuus on nyt 27,6 prosenttia, mikä tarkoittaa noin 1,53 miljoonaa ihmistä. Toisen rokoteannoksen saaneiden määrä kasvoi vuorokaudessa noin 24 000:lla.

THL:n mukaan Suomessa oli perjantaina koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa 44 ihmistä, joista tehohoidossa oli 10.