Attendo Muurutvirran hoitokodin vanhusten hoito keskeytyy perjantaina – Työntekijöitä ei löydy

Attendo on päättänyt keskeyttää Muurutvirran hoitokodin vanhusten ympärivuorokautisen palveluasumisen huomisesta alkaen. Aake Roininen
Aku-Pekka Mölsä

Aku-Pekka Mölsä

Sosiaali- ja terveysalan yritys Attendo on päättänyt itse keskeyttää Muurutvirran hoitokodin vanhusten ympärivuorokautisen palveluasumisen perjantaista alkaen. Itä-Suomen aluehallintovirasto ja Kuopion kaupunki joutuivat puuttumaan hoitokodin toimintaan, kerrotaan Kuopion kaupungin tiedotteessa.

Hoitokoti sijaitsee Muuruvedellä, Juankoskella.

Hoitokotiin ei ole saatu rekrytoitua tarpeeksi työntekijöitä, jolloin toiminnan keskeyttäminen oli ainoa vaihtoehto.

Hoitokodin luvan mukaisesta hoitajamäärästä olisi puuttunut jatkossa lähes kolmannes.

Attendo on ilmoittanut tilanteesta omaisille, kerrotaan tiedotteessa.

Attendo Muurutvirta on tarjonnut ympärivuorokautista hoitoa ja asumispalveluita vanhuksille ja kehitysvammaisille. Hoitokodissa on 26 paikkaa vanhuksille ja 10 kehitysvammaisille.

Attendon mukaan se pystyy jatkamaan kehitysvammaisten hoitoa entiseen tapaan Muurutvirralla, myös tukityö säilyy hoitokodissa heidän osaltaan.

Kuopion kaupunki on aloittanut vanhusten siirron Muurutvirralta muihin yksiköihin. Perjantaihin mennessä korvaava hoitopaikka on järjestetty kaikille hoitokodin vanhuksille.

– Kuopion kaupungilla on olemassa toimintasuunnitelma tällaisia tilanteita varten, jossa palveluntuottajalta hankittu palvelu ei täytä laatuvaatimuksia ja vakavan puutteen vuoksi toiminta joudutaan keskeyttämään. Sen mukaisesti nyt toimitaan ja asiakkaat pystytään siirtämään vapautuville ympärivuorokautisille paikoille ja kaupungin omiin palveluihin, kertoo valvontatarkastaja Kauko Pursiainen Kuopion kaupungilta. tiedotteessa.

Aiheeseen liittyvää

  1. "Tilanne tuli tiensä päähän, emmekä voi jatkaa vanhusten hoitoa" – Attendo Muurutvirran hoitokotiin ei ole saatu rekrytoitua pysyviä työntekijöitä
    22.7.2021 18:37
  2. Omasta kodista lähtö on kova paikka Muurutvirran hoitokodin asukkaille
    22.7.2021 18:41

Kommentoi

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut