Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keiteleellä on vahvistettu kaksi uutta koronavirustartuntaa tänään – kahdeksan uutta karanteeniin

Keiteleen kunta on tiedottanut perjantaina kahdesta uudesta koronatartunnasta. Koronatartunnat liittyvät keskiviikkona todettuun tartuntaketjuun.

Koronatartunnan saanut henkilö on asioinut Rantakulman Kahvila & Pub Rantiksessa lauantaina 17.7 kello 20–24.

Rantiksessa tuohon aikaan asioineita henkilöitä pyydetään tarkkailemaan mahdollisia koronavirukseen liittyviä oireita ja tarvittaessa hakeutumaan herkästi testeihin.

Kysteri on ryhtynyt tarvittaviin toimenpiteisiin heti. Tartunnanjäljittäjät kartoittavat lähikontaktit ja testaavat kaikki altistuneet ja asettavat heidät karanteeniin.

Karanteeniin on asetettu kahdeksan uutta henkilöä tämän päivän tartuntojen perurusteella.

– Todennäköisesti karanteeniin joudutaan asettamaan lisää henkilöitä, kun saadaan jäljitettyä kaikki altistuneet, tartuntatautilääkäri Harri Korhonen Kysteristä kertoo.

Korhonen ei voi kertoa julkisuuteen, mistä tartunta on lähtöisin.

Keiteleelle ei THL:n tilastoissa ole kirjautunut uusia tartuntoja.

– Tartunnat kirjautuvat sille paikkakunnalle, jossa henkilö on kirjoilla, vaikka hän asuisikin paikkakunnalla, jossa hänet on testattu, Korhonen selvittää.

Korhosen mukaan vasta parin viikon kuluttua tiedetään, onko tartunnoissa kyseessä nyt vallalla oleva deltavirusvariantti.

Hyvään käsihygieniaan tulee kiinnittää erityistä huomioita ja kasvomaskia tulee käyttää kaikissa tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa.

Kunta tiedottaa heti, mikäli uusia koronatapauksia todetaan Keiteleellä. Varautumisryhmä on valmiudessa.

Päivitetty kello 14.30.

Keiteleellä todettu viisi uutta koronavirustartuntaa lauantaina