Poliisi pyytää vihjeitä kahteen asuntoon tunkeutujasta ja parturiliikkeen murrosta

Poliisi pyytää vihjeitä asuntoihin tunkeutujasta ja partuliikkeen murrosta. Johanna Erjonsalo/arkisto
Aku-Pekka Mölsä

Aku-Pekka Mölsä

Lauantaina alkuillasta noin kello 16.45 Kuopiossa tunkeuduttiin Myllykadulla sijaitsevan talon asuntoon tuuletusikkunan kautta.

Asukas oli havahtunut olohuoneesta tulleeseen ääneen. Siirtyessään olohuoneeseen hän oli havainnut nuorehkon naisen tulevan olohuoneeseen ikkunan kautta.

Tunkeutuja oli päässyt huoneeseen, mutta jatkanut matkaa asunnon ulko-ovelle. Samalla hän oli napannut asunnossa olleen käsilaukun mukaansa ennen kuin poistui asunnosta.

Samana iltana noin kello 23 viereiseen huoneistoon oli yritetty päästä tuuletusikkunan kautta.

Asukas oli havahtunut ikkunan suunnasta kuuluneisiin ääniin ja siirtynyt ikkunan luokse. Ulkopuolella oli ollut nuorehko nainen, joka oli jo ehtinyt tehdä pienen reiän ikkunassa olleeseen hyttysverkkoon tarkoituksena tunkeutua ikkunan kautta sisälle. Asukkaan havaitessaan tunkeilija oli poistunut juosten paikalta.

Tekoihin syyllistynyt nainen on noin 20–25 -vuotias ja noin 160 senttiä pitkä. Naisella oli ollut tummat hiukset, jotka oli laitettuna nutturalle pään yläpuolelle.

Iltapäivällä tapahtuneen tunkeutumisen yhteydessä naisella oli ollut valkea pitkähihainen neule yllään ja tummat housut jalassa. Myöhemmin illalla olleen teon yhteydessä naisella oli ollut yllään keltamusta hupparimainen pusero.

Kuopiossa Puijonkatu 27:ssa sijaitsevaan parturiliikkeeseen murtauduttiin lauantai-iltana kello 18–19. Suljettuna olleeseen liikkeeseen oli murtauduttu takaoven kautta. Takaovelle on käynti Tulliportinkadun puolelta.

Liikkeestä oli varastettu kassakone sisältöineen. Alustavan arvion mukaan rahaa oli ollut 3 000–4 000 euroa. Tapahtuma-aikaan liikkeen takaoven suunnasta on nähty kävelevän kaksi nuorehkoa miestä. Poliisi selvittää heidän osuuttaan tapahtumaan.

Poliisi pyytää ilmoittamaan tapahtumiin liittyvistä havainnoista vihjepuhelimen numeroon 0295 415 232 tai sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai soittamalla numeroon 0295455068.

Poliisi kaipaa yhä vihjeitä asuntoon tunkeutujasta

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut