Lisää koronaa Keiteleellä ja Pielavedellä – Keitele muistuttaa karanteenista

Teppo Komulainen

Keiteleen kunta tiedotti torstaina alkuiltapäivästä taas yhdestä uudesta koronavirustartunnasta. Se liittyy viime viikon keskiviikkona alkaneeseen tartuntaketjuun, jossa on nyt kunnan tiedotteiden mukaan yhteensä 13 tartuntaa.

Terveyden ja hyvinvoinninlaitos (THL) puolestaan kertoi torstaina, että tartuntatautirekisteriin on merkitty kaksi uutta tartuntaa Keiteleeltä ja yksi Pielavedeltä. Viikon kuluessa THL:n luvut ovat kasvaneet Keiteleellä kahdeksalla ja Pielavedellä kolmella. Koko epidemian aikana THL:n tilastoihin on kirjautunut nyt 13 tartuntaa Keiteleeltä ja 25 Pielavedeltä.

Keiteleen kunta muistuttaa, että koronakaranteeniin asetettujen on noudatettava annettuja ohjeita erityisen tarkkaan.

– Jos sinut on todettu altistuneeksi tartuntatautiviranomaisen tekemässä jäljityksessä, tartuntatautilääkäri antaa karanteenimääräyksen, jossa kerrotaan karanteenin pituus ja tarvittaessa muita ohjeita. Karanteenin aikana sinun on vältettävä esimerkiksi lähikontakteja taloutesi ulkopuolisiin ihmisiin. Karanteenin ajan vietät asunnossasi. Voit mennä ulos, jos et mene muiden ihmisten lähelle. Et saa mennä esimerkiksi työpaikalle, kouluun, päiväkotiin, harrastuksiin, kauppaan tai apteekkiin, koska näissä paikoissa lähikontaktia on vaikea välttää. Luoksesi ei saa tulla vierailijoita, ja ruoka pitää tilata, kunta huomauttaa tiedotteessaan.

Mikäli karanteeniin asetettu tarvitsee Keiteleellä asiointiapua esimerkiksi kauppa-asioissa, voi hän olla yhteydessä puhelinnumeroon 040 147 5911.

Keiteleen kunta kannustaa lisäksi kaikkia lataamaan koronavilkkusovelluksen, mikäli sitä ei ole jo käytössä. Maksuton koronavilkkusovellus nopeuttaa virukselle altistuneiden tavoittamista ja tartuntaketjujen katkaisemista.

Jälleen uusi koronatartunta Keiteleellä

Keiteleellä on vahvistettu kaksi uutta koronatartuntaa. Terveysasemalla on vapaita aikoja koronarokotuksiin

Uudet koronatartunnat Keiteleellä ja Pielavedellä

Pohjois-Savossa kahdeksan uutta koronavirustartuntaa

Keiteleellä todettu viisi uutta koronavirustartuntaa lauantaina

Keiteleellä on vahvistettu kaksi uutta koronavirustartuntaa tänään – kahdeksan uutta karanteeniin

Keiteleellä yli 30 ihmistä asetettu karanteeniin yhden koronatartunnan vuoksi

Keiteleellä todettu uusi koronatartunta

Karanteenin ajan vietät asunnossasi.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut