Päiväkodinjohtaja: Kaikki altistuivat Käärmelahden päiväkodilla

Kuopion kaupunki on muistattanut ihmisiä lataamaan puhelimiinsa mahdollisista korona-altistumisista kertovan Koronavilkku-sovelluksen. Pia Lyy
Janne Niiranen

Janne Niiranen

Käärmelahden päiväkoti suljettiin torstain hoitopäivän jälkeen päiväkodilla tällä viikolla ilmitulleiden laajojen korona-altistumisten takia. Päiväkodinjohtajan Lasse Korhosen mukaan päiväkodilla oli torstaina hoidossa enää kolme lasta.

Kuopion kaupunki kertoi torstaina, että viime ja tämän viikon aikana päiväkodilla noin 60 ihmistä on altistunut koronavirukselle. Korhosen mukaan päiväkodilla on henkilökuntaa ja lapsia yhteensä 60–70.

– Tartuntatautilääkäri katsoi, että kaikki ovat altistuneet 19.–29. heinäkuuta, Korhonen sanoo.

Lasten ja henkilökunnan karanteeni kestää Korhosen mukaan 14 vuorokautta sen jälkeen, kun henkilö on ollut viimeisen päiväkodilla.

Maaningan lapsiperheet eivät jää ilman päivähoitoa, sillä Maaningan päiväkoti avautuu kesän kiinniolon jälkeen ensi maanantaina. Käärmelahden tilanne ei vaikuta sen toimintaan, sillä päiväkodin henkilökunta ja lapset palaavat sinne lomiltaan.

Käärmelahden päiväkotia on tarkoitus avata 12. elokuuta alkaen.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut