Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juomaveden keittokehoitus Siilinjärven kirkonkylän alueelle ja sen ympäristön vesihuolto-osuuskuntien alueille

Siilinjärven terveydensuojeluviranomainen antoi tänään vedenkeittokehotuksen Siilinjärven kirkonkylän alueelle. Lisäksi keittokehotus koskee Golftien, Kumpusen, Pohjois-Hamulan, Tymmörinen-Jynkänniemen, Kasurilanmäen ja Kasu-Kokon vesihuolto-osuuskuntien alueita. Keittokehotus ei koske Vuorela-Toivalan aluetta.

Kaikki ruoka- ja juomavesi on keitettävä vähintään viiden minuutin ajan. Vesi on tämän jälkeen myös jäähdyttyään käyttökelpoista. Keittämätöntä vettä voi käyttää peseytymiseen ja pyykinpesuun normaalisti.

Keittokehotus on annettu varotoimenpiteenä, koska Siilinjärven kirkonkylän vedestä otetuista näytteistä on löytynyt valvontatutkimusohjelman mukaisessa seurannassa yksi koliforminen ja yksi E. coli-bakteeri.

Verkostosta on otettu ja otetaan viikonlopun aikana lisänäytteitä tilanteen selvittämiseksi. Kuopion Vesi käynnistää tarvittaessa verkostoveden kloorauksen terveydensuojeluviranomaisen ohjeistuksen mukaisesti. Mahdollisesta kloorauksen käynnistymisestä tiedotetaan erikseen.

Kuopion Veden asiakkaille lisätietoja antaa tarvittaessa Itkonniemen vesilaitoksen käyttöpäivystäjä, puh. 017 185 362.

Lisätietoja tilanteesta ja keittokehotuksen voimassaolosta annetaan lisänäytteiden valmistuttua viimeistään tiistaina 3.8.2021.

Koko tiedote luettavissa osoitteessa: https://www.kuopionvesi.fi/hairio/hairiotiedote-juomaveden-keittokehotus-siilinjarven-kirkonkylalle/

Muokattu 30.7. kello 20.22: Lisätty juttuun vesihuolto-osuuskuntien alueet ja linkki Kuopion Veden tiedotteeseen.