Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juomaveden keittokehotus koskee tuhansia Siilinjärvellä – "Löydös viittaa ulosteperäiseen saastumiseen"

Juomaveden keittokehotus koskee useita tuhansia kotitalouksia Siilinjärvellä, arvioi vs. ympäristöterveysjohtaja Kaisa Hartikainen. Aivan tarkkaa lukumäärää hän ei osaa tältä istumalta sanoa. Luku voi nousta kymmeneenkin tuhanteen.

Kuopion Vesi perusti väliaikaisen vedenjakelupisteen Siilinjärvelle. Juomavettä voi noutaa omiin astioihin kunnantalon takana sijaitsevalta parkkipaikalta osoitteesta Toritie 5.

Terveydensuojeluviranomainen antoi perjantaina vedenkeittokehotuksen Siilinjärven keskustaajamaan. Lisäksi keittokehotus koskee muutamien vesihuolto-osuuskuntien alueita. Keittokehotus ei koske Vuorela-Toivalan aluetta.

Siilinjärven keskustaan on perustettu vedenjakelupiste – vedenkeittokehotus jatkuu

Keittokehotus annettiin varotoimenpiteenä, koska Siilinjärven kirkonkylän vedestä otetuista näytteistä on löytynyt seurannassa yksi koliforminen ja yksi E. coli-bakteeri.

Ympäristöterveysjohtaja Hartikainen kertoo, että keittokehotus jatkuu tämän hetken arvioin mukaan ensi tiistaihin asti.

– Jos nopeammin päästään ongelmasta pois, keittokehotus puretaan aiemmin. Toisaalta se voi kestää myös tiistaita pidemmälle, Hartikainen arvioi.

Tällä hetkellä ei ole tiedossa, mistä bakteeri on vesijohtoverkostoon päässyt.

– Löydös viittaa ulosteperäiseen saastumiseen. Ja onko kyseessä yksittäinen löydös vai ei, sitä ei pysty tässä vaiheessa sanomaan.

Alustavia uusia tuloksia veden laadusta saataneen jo lauantaina.

– Lauantaina saattaa selvitä, onko kyse laajasta vai yksittäisestä tapauksesta näytteenotossa. Tulosten perusteella päätetään, onko tarvetta esimerkiksi veden klooraukseen.

Hartikaisen mukaan bakteerit eivät ole aiheuttaneet ainakaan vielä sairastumisia Siilinjärven kunnan alueella.